Rapport från Daladubbeln

5 Löftanungdomar och tre ledare var uppe i Dalarna i helgen och sprang den populära ungdomstävlingen Daladubblen i Falun där många tävlar utklädda. I stenhård konkurrens lyckades Adrian och Jesper knipa en fjärdeplats i H14. Här kommer en rapport från Löftans fyra killar som var med.

DD4

Det började med en lång fast rolig bussresa, man kollar på film och snackar med kompisar. Vi kom fram till skolan på kvällen och började blåsa upp luftmadrasser, vi upptäckte även att det fanns ett Xbox i klassrummet, vi gick sedan och la oss och laddade upp inför morgondagens stafett.

På lördagen så gick vi upp tidigt och åt frukost. Vi hade lite tid på morgonen och då gick vi runt och utforskade en del av skolan. När det var dags så åkte vi upp med bussen till tävlingen. Vi var först på TC så vi hade gott om utrymme och tid att spela fotboll innan det var dags för stafett. På stafetten så gjorde Jesper och Adrian varsitt bra lopp och kom fyra på stafetten. Däremot så gick det inte lika bra för Victor och Tobias som kände att dom var sugna på revansch inför patrullen som skulle gå nästa dag. När alla hade duschat och ätit av gulaschsoppan som vi hade tagit med till tävlingen så åkte vi tillbaka till skolan och plockade upp våra tävlingskläder. Vi hade fortfarande spring i benen så vi körde tafatt i korridorerna och några spelade fotboll på fotbollsplan, sedan gick dom flesta till ICA för att handla lördagsgodis. Lite senare på kvällen spelade vi på Xbox, sedan var det bara att gå och lägga sig eftersom vi skulle upp tidigt nästa morgon och springa patrull. (Patrull är när man springer en bana med den man sprang med i stafetten).

Tidigt på söndagsmorgonen gick vi upp packade ihop och åt frukost. Efter frukosten så gick vi direkt till bussen och åkte till TC. Tobias och Victor startade tidigt på patrullen och fick inte mycket tid innan det var dags. Trots kylan på morgonen gjorde dom ett bra lopp och plockade 32(!) placeringar. Jesper och Adrian startade desto senare och eftersom dom kom fyra på stafetten så fick dom en ny nummerlapp. Banan var sju kilometer lång och dom blev rejält trötta. Men dom samarbetade bra och höll i orientering hela vägen in i mål så när dom kom i mål så var dom fortfarande fyra och höll alltså placeringen. Även Alice var med från Löftan och sprang ihop med Elvira. Alice sprang bra båda dagarna och de blev 25:a totalt i tävlingen.

Jesper,Adrian,Victor och Tobias tycker det var en rolig tävling och rekommenderar övriga klubbkompisar att hänga med nästa år.

AV: Jesper,Adrian,Victor och Tobias.

 

DD1

 

 

DD2

DD3

 

4 kommentarer

  1. Även vi mammor tyckte det var en trevlig och spännande resa. Vi har fina och skötsamma ungdomar i Halland.

  2. Tack för en bra sammanfattning! Det låter som att ni hade en bra helg!
    Kul att läsa!

  3. Bra skrivet grabbar! Hoppas att vi får få läsa en rapport från er som ska ner till Smålandskaveln till helgen

Kommentarer är stängda.