O-event 6-8/11

  Orienteringsläger i Borås 6-8 november

Vid 17-tiden på fredagen så samlades 39 ”löftingar” (16 vuxna och 23 ungdomar) på Sven Erikssonsgymnasiet i Borås för det traditionella o-event lägret. Mycket röj av bänkar och stolar blev det för att alla skulle få plats i de 3 tilldelade klassrummen. 20151113_164106

När väl inkvarteringen var klar så var det dags att åka ut till Borås arena för nattorientering där ytterligare 3 medlemmar slöt upp. Sprint by night heter nattävlingen vilket är en sprinttävling som i år för det flesta (alla utom inskol, U1 och U2) började med lite skogsorientering och avslutades med sprintorientering inne på camping med målgång inne på Borås arena. En fundering jag själv fick när vi sprang inne på campingen var vad flyktingarna som nu bodde där tänkte när 1438 orienterare med pannlampor sprang runt inne på campingen. Hoppas att det blev inspirerade och söker upp en orienteringsklubb för att testa på sporten. Det var många från Löftan som testade nattorientering för första gången och den uppfattningen jag fick var att alla tyckte det var kul. Många fina prestationer blev det, trots att vi hade löpare med både magont och krånglande lampor. Bäst gick det väl för grabbarna i H10. För utförligare resultat hänvisar jag till eventor. Efter denna tävling åkte vi tillbaka till skolan och där var det läggdags omgående då klockan började närma sig 23:00.

På lördagen var det väckning vid 07.00. Frukost på skolan och sedan var det dags att ladda inför lördagens tävling som benämns Up n Downhill Sprint. En skogssprint som verkligen gör skäl för namnet. Det regnade lite denna morgonen men när det var dags att bege sig till start så höll det upp. Idag så fick vi 2 pallplatser och det var genom Simon som vann H10 och Jesper som blev 3:a i H14 men många fler fina placeringar fick vi till klubben. Se resultatet på eventor. Klockan 12 på lördagen samlades vi för att gå och äta lunch och efter det så åkte vi tillbaka till skolan för lite vila och gemenskap. Då tyckte antagligen våra ungdomar att de inte fått tillräckligt med orientering så med några mobiltelefoner i handen så stack det ut på geocaching. När de första gömmorna verkade vara tomma så hamnade hela gänget på en lekplats där de lekte istället. Dem kom inte tillbaka till skolan förrän runt 16-tiden igen. Då var det dags att packa badväska och pengar och så gav vi oss iväg till en pizzeria som vi bokat bord på och när maten var intagen så gick vi till stadsparksbadet för bad och lek i några timmar. På hemvägen till skolan så tog vi den traditionella rundan förbi godisaffären. Det var ju trots allt lördag. Väl tillbaka på skolan så var i alla fall vi vuxna trötta efter dagens aktiviteter men ungdomarna passade på att leka tagen i skolans trappor och korridorer. Deras energi verkade aldrig ta slut. Vid 21.30-22.00 så blev det i alla fall läggdags.

Söndag morgon var det dags för väckning runt 7.15. Alla var inte lika förtjusta över denna tidiga väckning då de hade sen start men med tanke på att vi skulle packa och ställa allt i ordning igen så fanns det inte så mycket alternativ. Frukost och sedan tömning av lokalen. Mycket bärande blev det till bilarna men i år gick det lite lättare för vi befann oss bara på våning 3 mot förra årets våning 5. Vi som hade tidig start gav oss iväg ut till Borås djurpark för zoo-orienteringen medan vissa med sen start satte tillbaka stolar och bänkar och checkade ut oss från boendet. Idag var det dags för sprint inne på Borås djurpark. Dock så startade tävlingen i år utanför så de 4-5 första kontrollerna fanns i skogen och i ett bostadsområde men resterande kontroller fanns inne på djurparken. En rolig och annorlunda sprint som i år lockade 2792 st orienterare att starta. Många bra placeringar även denna dagen och flera yngre ”löftingar” som sprang själv för första gången. Bra jobbat alla.

Varje tävling var också en deltävling i Ledx Cup 2015. Här fick vi många fina placeringar i Ok Löftan. Priser fanns till de 25 första och det hade vi i D10, H10 och H12. Bäst totalt gick det för Simon som blev 2:a i H10.

         20151108_125400

Hoppas att alla åkte hem nöjda och inte allt för trötta efter detta läger. Lägret var en fantastisk rolig avslutning på orienteringsåret 2015. Dock får vi inte lägga skorna på hyllan utan försöka hålla igång och träna i vinter och så vi är redo när väl våren 2016 drar igång.