Sydsvenska 2-milen (Ultralång DM) och Baltic cup

I dag avgjordes sydsvenska tvåmilen för 68:e gången i Torup med 13 Löftingar till start. 6 pallplatser blev det för Löftan denna dag. Dessutom har Alice representerat Sydsverige i Baltic Cup som i år gick i Småland.

Från HD18 och uppåt räknas sydsvenska tvåmilen numera även som Ultralång-DM. Vi fick två medaljer här genom Magnus Johansson i H45 som knep Hallandsguldet och var tvåa totalt i tävlingen. Gösta var  13:e totalt i tvåmilen och trots att han inte var helt nöjd med sitt lopp knep han en bronspeng i H70 i DM.

I H14 var Jesper säkerheten själv. Tvåmilen har gemensam start med oftast tre olika slingor för att sen ha en gemensam slutdel. Jesper ledde tävlingen igenom och vann till slut med nästan 8 minuter.

I H12 blev det idag storslam till klubben. Klassen hade en ganska lätt bana och det blev därför väldigt jämnt, där snabba löftingar såg till att ha sekunderna med sig. Victor tog hem segern 21 sekunder före Simon som gick upp en klass idag och gjorde H12-debut. Tobias tog sen en fin tredjeplats bara fyra sekunder efter Simon. Dessutom var en förkyld Jakob på en elfte plats i samma klass.

I Burseryd fick Alice hoppa in och möta de bästa ungdomarna runt Östersjön. Ett starkt lopp förde in Alice på en sjuttonde plats i stenhård konkurrens.

Bra kämpat alla Löftingar. Nu är det bara två helger kvar av årets säsong. Nästa helg är det full fart i Borås med stort Löftandeltagande på o-event. Glöm inte heller tränings och tävlingsdagen i Örkelljunga som avslutar säsongen den 15/11. Sen tar vi lite kort andhämtning innan vi drar igång vinterträningen för fullt. Vårsäsongen är här fortare än man anar. Vi startar upp som vanligt i Åhus första helgen i mars igen med tävlandet.

/MH

 

Hylte 1

Hylte 2

DD3

(Gammal bild, ej från helgens lopp)

Hylte 3