Löftans bästa orienterare 2016

För alla som vill kommer vi under 2016 att ha en tävling för att kora Löftans bästa orienterare utifrån sin personliga tävlingsnivå. Alla har chansen oavsett hur fort man springer och oavsett om man springer U1, HD10 eller HD21-elit. Vi utgår från medelvärdet av dina missar i hela minuter under året. Du anmäler dig genom en kommentar i denna nyhet. Det går bra att hoppa in i tävlingen när som helst under säsongen.

För att bedöma hur mycket (eller lite) du missat på varje tävling så kommer winsplits att vara domare. Som i alla bedömningssporter är man inte alltid hundra procent nöjd med domarens insats, men vi hoppas att det över en säsong blir rättvist. Dina missar kommer att avrundas till hela minuter. Allt under 40 sekunder räknas som 0 minuter i bom. Allt mellan 40 s och 1,39 avrundas till 1 minut. Allt mellan 1,40 och 2,39 avrundas till 2 min, o.s.v. (Positiv avrundning m.a.o.J). För att vara med i slutresultatet måste du springa minst 5 tävlingar under året. Natt och stafett kommer inte att räknas, men sprint, medel och lång räknas. För varje tionde tävling du springer får du lov att räkna bort ditt sämsta resultat. Bryter du eller felstämplar så räknas den tävlingen som ditt nuvarande medel plus 5 minuters tillägg. Dvs ligger ditt medelvärde på 4 minuter miss och du bryter eller felstämplar på en tävling räknas den tävlingen som att du missat 9 minuter. (Undantaget är om du bryter ofrivilligt, t.ex. för att du är skadad, sjuk, tappar pinnen mm, då räknas tävlingen som att du inte sprungit alls) Priser kommer att delas ut efter säsongen och ni kommer att fortlöpande kunna följa resultaten på hemsidan. Hoppas att många vill vara med. Lycka till.

Aktuell tabell hittar du via menyn (tävling -> tabeller -> minst bommar)

12 kommentarer

  1. Magnus, Victor och Filip är med och kanske en familjemedlem till efter lite övertalning:)

  2. A vad sjutton, så många bommar kan det väl inte bli i tantklassen, jag är med. Säkert resten av familjen med.

    1. Självklart Gösta. Kul att du är med. Du blir nog farlig i tävlingen.

  3. Då har jag bestämt att Andreas och Mikael är med…..

    och jag oxå – måste ju ge Liselotte en utmaning i tantklassen.

  4. Albin och Agnes är med och om det funkar att räkna även i ÖM-klass så kan jag ställa upp så blir det någon annan som slipper sista platsen.

  5. Skoj att många vill vara med. Självklart räknas även ÖM. Syftet är bara att sätta fokus på sin egen ol-teknik.

Kommentarer är stängda.