Säsongen är igång.

Ett tjugotal Löftingar var i helgen nere i Åhus för att dra igång årets tävlingssäsong. Trevlig gemenskap med boende i vandrarhem ihop med Rigor och tre fina tävlingar stod på programmet denna helg. En hel del fina resultat fick vi med oss hem till Halland igen.

Ahus

Först ut var Natt-OL i fina Kronoskogen precis utanför Åhus centrum. Victor i H12 och Magnus J i H45 knep varsin andraplats. Jakob och Edvin sprang snabbt i Öppen 3 och blev fyra och femma i en stor klass. För de flesta klasserna var det gemensam start med två olika gafflingar och Adrian hade med sig dem snabba benen ner till Åhus och hängde med femdagarssegraren runt på sin gaffel i H16 vilket ledde till en fin femteplats bara 18 sekunder från segern.  Alice sprang bra i D18 och blev också femma. Av ungdomarna kämpade även Tobias i H12 och Oskar och Filip i öppen 3 på bra i mörkret.

Efter lite sömn på cigarrkungens hus som vandrarhemmet heter var det dags för medeldistans nere i Yngsjö i härlig gropterräng. Även denna dag gick det bra för ungdomarna. Edvin var tvåa i U2 och Oskar fin fyra i samma klass. I H12 sprang Victor och Tobias starkt och var tvåa och trea och i H14 var Jesper tillbaka efter förkylning och knep en bra tredjeplats. Övriga ungdomar som kom till start var Filip som blev 8:a i H10, Alice 15:e i D18, Adrian 17:e i H16 och Jakob som blev 33:a i H14. På eftermiddagen blev det mycket fotboll för barnen och mycket kaffe och reseplanering för de vuxna inför kommande orienteringsresor. Kvällen avslutades för de flesta med gemensam pizza på byn.

 

Sist ut var Pans långdistans. Denna dag hade vi inte riktigt vädret med oss längre, men det gjorde inget i den öppna tallheden. Även i dag var det bra placeringar i H12 där Victor var trea och Tobias fyra. I H10 blev Filip sexa. Edvin och Oskar kämpade bra i U2, men det blev något strul med resultatet. I H14 sprang Jakob in på en 26:e plats. Flera fick köra sina första tävlingar i en äldre, tuffare och svårare klass och gjorde det riktigt bra. Tyvärr var några sjuka idag och fick kasta in handduken. Nu tar vi nya tag nästa helg då det är dags för Hallandspremiären.

 

/Magnus H