Klubbmästare 2016

Årets klubbmästare är korade uppe i Billdals park. 47 Löftingar kom till start i det varma fina vädret och kämpade sig igenom den fina, men tuffa kustterrängen uppe i Billdal.

KM

Tyvärr var det lite tunn uppslutning i vissa klasser. Vi får göra en utvärdering och fundera om man ska göra som Rigor och ha färre klasser med fler deltagare per klass istället.

Dagens största klass var H12 med 7 startande Löftingar, verkligen kul. Victor vann, knappt före Tobias och Simon var trea minuten efter. Gustav var fyra, Oskar femma, Andreas sexa och Vilhelm sjua.

Näst största klassen var D35 där Johanna var starkast av våra yngre damer. H45 och H75 hade 4 Löftingar i klassen och där segrade Jonas och Roland.

Även U1 hade 4 startande. Allra snabbast var Ella och även Stina, Hugo och Hatsaya kämpade på mycket bra i värmen.

I H16 sprang Jesper snabbt som alltid och vann före Axel på andra plats och Daniel på bronsplats.  I D12 var Annie snabbast och tog hem segern före Ida.

I H21 lyste seniorerna i klubben med sin frånvaro och det blev en gubbakamp istället där Magnus J var klart starkast.

Jakob var tyvärr själv i H14, men man kan ju inte mer än vinna så bra jobbat Jakob. Även Elin var själv i D10 och vann därmed efter ett snabbt lopp.

I H10 vann Filip före Oskar. D45 fick kämpa med en tuff bana och där visade Liselotte att helgens cykling hade gett resultat genom att vinna klassen. I H65 var Gösta snabb och tog en klar seger,

I H35 vann Patrik klassen efter ett riktigt snabbt lopp. I D65 var tyvärr Birgitta ensam i klassen och tog segern. Även Ing-Mari var ensam i Ö2.

 

I helgen har även några Löftingar varit uppe i Götene och Skara och sprungit sprinttävlingar. I Götene var det 1100 som startade på varje deltävling och i Skara hela 3000 deltagare.

Vi kan notera från Sommarlandssprinten att Simon lyckades bli tvåa bland hela 78 startande i H11. Grattis. I samma klass sprang även Oskar bra och blev 18:e. Albin blev 36:a och Vilhelm blev 54:a. Bra kämpat alla fyra.

I H12 lyckades Victor bli fyra av 84 startande och Filip tia i H10 av 119 startande.

Som ni förstår är det en väldigt populär ungdomstävling och vi hoppas på ännu fler Löftingar nästa år. Även Gustav och Agnes kämpade på i U-klasserna.

Viktigast och roligast denna dag var nog vattenlandet i det härliga vädret.

 

Även i Kinnekulle var det stora klasser även om det var några färre än i Skara. Victor var sammanlagd trea, Filip nia, Oskar 23:a och Albin 28:a.

/Magnus