Höstbudkavlen och 5-kamp

Trots uselt höstväder hade vi en lyckad dag i Göteborg med 6 deltagande lag i IFK Göteborgs höstbudkavle och efter det var drygt 30 Löftingar på Liseberg och åt mat och genomförde en femkamp.

Först ut av ungdomarna var H30-gänget där Elin sprang första sträckan. Elin gjorde det galant mot äldre motstånd och kom in mindre än tre minuter efter täten. Ut på andra sprang Melker, Alva och Oskar. Alla tre höll ihop längs banan och trots att man inte sprungit många stafetter gjorde man det strålande och plockade tre platser. Ut på sista sprang Filip. Även han plockade en plats, men hade det inte varit för en försmädlig miss på en kontroll hade det räckt till pallplats dit det bara fattades 1,5 minut. Nu blev det istället en fin sjunde plats.

Nästa åldersklass var H36 där vi hade två lag på startlinjen. Tyvärr började det lite knackigt för både Gustav och Simon till första kontrollen. Dock redde man ut det snabbt och sen gick det undan värre i skogen, Simon kom in till växlingen bara sekunder efter Arvid Skepp från Sävedalen på en tredje plats och Gustav några minuter senare på en åttonde plats bland de 20 startande lagen i H36.

Simon växlade ut Oskar och Hugo på andrasträckan. Båda dessa sprang starkt och växlade över till Tobias som fjärde lag. I det andra H36-laget sprang Albin ännu fortare och plockade tid och växlade in som sjua när han skickade ut Victor på sistasträckan. Både Tobias och Victor sprang snabbt för sina lag på den tredje sträckan och Tobias kunde föra in sitt lag på en tredje plats och ett par minuter senare förde Victor in det andra laget på en fjärde plats. Mycket starkt med 2 lag topp 4 av 20 lag.

Vi hade också lag i H48 trots att Adrian är med Tommy och Alice i Estland och springer landskamp i orientering. (återkommer senare i helgen med rapport därifrån). Första sträckan tog Jesper hand om. Även om han inte var helt nöjd var han trots det inne i täten till första växlingen. På andra sträckan var det Jakob och Edvin som gav sig ut. Jakob sprang riktigt starkt och växlade in som femma efter kamp mot äldre motstånd. Edvin som gav sig på en betydligt svårare bana än vanligt fick inte riktigt till det, men kämpade på väl och får ta lärdom av att ha provat på en svår bana. På den sista sträckan i H48 var det Daniel som kämpade på starkt och lyckades hålla laget kvar på femte plats.

Vi hade även två lag till. I propaganda orange inledde Mats i ursinnigt tempo och hade en riktigt bra tid. Även Jonas och Henrik sprang bra sen, men hade inte riktigt Mats fart i skogen, men trots det räckte det till en mycket bra andra placering bland 13 startande lag.

Även i år lyckades vi ställa upp med ett lag i öppna klassen trots att vi inte lyckades locka med våra seniorer. Det blev trots det en riktigt lyckad stafett där Paret Corneliusson imponerade stort. Första sträckan var Patrik inne som sexa, bara minuten efter ledarlaget och på andrasträckan fortsatte Linda om möjligt ännu bättre genom att vara mindre än 3 minuter efter VM-medaljören från Strömstad i somras, Anastasia Denisova. Grymt bra gjort.

När det sen var dags för seniorsträckorna fick gubbarna Magnus X2 ut och kämpa. Johansson sprang starkt som alltid och växlade in som sjätte lag och på sistasträckan fick undertecknad ge sig ut. Jag lyckades få till ett hyggligt tekniskt lopp i den krävande terrängen och med 5 minuter längre tid än Johansson på 6 km blev det till slut en nionde plats av de 41 startande lagen. Tilläggas ska att vi bara hade 6 minuter upp till bronsplatsen. Med någon snabb senior (eller kanske Jesper eller Adrian) på sista hade det varit fullt möjligt. Nu laddar vi för Smålandskavlen i Eksjö nästa helg.

Här kommer resultaten från den spännande femkampen. Bra kämpat alla Löftanungdomar.

1:a – Lag 1 (Daniel, Edvin, Oskar, Tobias, Lukas)

2:a – Lag 4 (Albin, Oscar, Jakob, Gustav)

3:a – Lag 2 (Jesper, Victor, Alva, Filip, Hugo)

4:a – Lag 3 (Simon, Ida, Marcus, Elin Ella)

/Magnus

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.