Tävlingsavslutning i Borås

Årets sista tävlingar genomfördes i Borås i helgen och självklart var Löftan på plats för att tävla ”ända in i kaklet”. Runt 40 Löftingar var med hela helgen och några extra anslöt sista dagen när det var dags för djurparkssprinten.

boras-2016

Årets läger var härdande väderleksmässigt med kyla ner mot minus 10 grader och snö och is på stigarna. Trots det hördes inga klagomål från våra tappra ungdomar. Som vanligt bjöd arrangören på natt-ol på fredagen, down-hill sprint på lördagen och djurparkssprint på söndagen. Däremellan hanns det bl.a. med äventyrsbad, pizzaätande, Pokemonjakt, musikquiz och mycket lek.

Många provade att springa både nattorientering och huvudklass på egen hand för första gången denna helg. Riktigt kul. Vi hade t.ex. på söndagen 4 startande i både D10 och H10 och sju stycken i H12.

Alla har kämpat på riktigt bra i klasser med uppemot 150 ungdomar. Ni hittar alla resultat på eventor för våra duktiga tuffingar, men för att kort nämna några så var Jesper totaltvåa i H14 och Simon fyra totalt i H12. Får även lyfta Hugo och Elin som i stora 10-årsklasser båda var topp-26 som åtta och nioåringar.

För er som inte vill ta uppehåll så är det natt-ol på tisdag från Lillesjöstugan. Finns både gul bana på 3 km och röd bana på 6,5 km som kan kortas ner till ca 5 km. Vi parar ihop så att man inte behöver springa själv om man inte vill göra det. Fokus ligger mest på att hålla igång kartrutinen och att springa i terräng. Dag-ol känns också mycket lättare till våren om man sprungit mycket natt på vintern. Det är också utmärkt kompassträning då det kräver ett större fokus på att hålla rätt riktning på natten. Det blir också ol-träning kommande söndag. Återkommer snart med samlingsplats.

/Magnus