SSM 2017

SSM SydSvenska Mästerskapen 2017 arrangerade FK Göingarna, Skåne. Tävlingarna gick förra helgen den 1-2 april.

Halland tävlade mot Skåne, Blekinge och Småland i klasserna HD14 och HD16 och sex löpare från Löftan representerade Halland.

Dessa var Axel Eriksson, Jesper Johansson, Adrian Vartia, Jakob Moberg, Victor Hansson och Tobias Johansson

 

På lördagen var det långdistans i en klurig terräng plus att den var väldigt stenrik.

Trots detta klarade sig Löftan killarna väldigt bra i denna terräng, det var lite kommentarer att det var Löftan-terräng och därför gick det så bra 🙂 Se karta längra ner i texten.

I H16 kom Adrian på en fin andra plats och Axel kämpade sig till en 20 plats.
I H15 gjorde Jesper ett bra som vanligt och kom på 2 plats
I H14 fick Victor och Tobias till riktigt bra lopp (de tävlade med H14 killarna).

Victor kom på en 6 plats vilket innebar att han fick pris på pris cermonin på kvällen.

Tobias kom på plats 11a.

Även Jakob sprang starkt och kom på plats 26.

På söndagen var det dags för stafett

Alla Löftankillar startade i stafetten och på grund av att Tobias och Victor gick så bra på lördagen kom de med i Hallands lag 1 och 2 tillsammans med Adrian och Jesper.

Axel sprang första sträckan i lag 5 och var med bra ut i massstarten, tyvärr var inte laget komplett så laget fick ingen placering.

Hallands 1 och 2a lag var med i toppen från start, Adrian kom upp i ledningen efter första radio kontrollen. Jesper låg ca 1 min efter tätklungan efter en liten miss i början av loppet.

Efter det så jagade Jesper ifatt tätklungan på ett imponerande sätt och på upploppet kom det fyra killar I full fart med löftan killarna bara sekunder från ledningen.

Därefter gick Thilda Selden (IF Rigor) och Klara Persson (Halmstad OK) ut och även tjejerna gjorde bra lopp och kom in på delad 8a.

Därefter gick Victor och Tobias ut på sina sträckor, Tobias kom in som 8a tätt följd av Victor som kom in som 9a efter två riktigt bra insatser.

På sista sträckan gick Elin Carlsson (Trenne) och Lovisa Lager ut, de gjorde också riktigt bra lopp och tog Hallandslagen in på en 7de och 8de plats.

Detta är den bästa placeringen som Halland haft på många år i SSM stafetten.

 

Jakob sprang ett individuellt lopp istället på söndagen eftersom det saknades stafettlöpare från de andra klasserna. Han fick till ett lysande lopp och tog hem segern.

Löftanungdomarna skötte sig exemplariskt både på och utanför tävlingarna och det är ett nöje att vara ledare för dem 🙂

/ Tommy Vartia