Många medaljer till Löftan på sprint-dm och sprintstafetten

Många Löftingar hade letat sig till nöjesparken i Varberg för att förlusta sig med sprintorientering. Det blev en lyckad dag för klubben med 10 medaljplaceringar på den individuella tävlingen och ytterligare 5 på stafetten. Bild på trippelsegern i HD12.  Kommer säkert fler bilder på fb så småningom.

 

Det började med lite småklurig sprint på en omväxlande bana som först var lägenheter med små öppningar och en del rabatter och staket som man kunde tappa värdefulla sekundrar på. Sen gick det över via lite ängar in i Påskbergsskogen som var rätt uppväxt så med begränsad sikt gällde det att vara på sin vakt.

Några som inte hade problem med utmaningarna var Ida, Simon och Gösta som tog hem segern i D12, H12 respektive H75, stort grattis. Silver blev det till Victor i H14 och Filip i H18 och bronsmedaljer till Hugo i H10, Adrian i huvudklassen H21, Linda i D35 och Tobias T i H35.

Riktigt kul att vi var hela 47 startande Löftingar idag varav 24 ungdomar.

Länk till övriga duktiga Löftingars resultat.

I den efterföljande stafetten var HD12 först ut och vilken succé det blev här. Trippelseger till tre av våra lag och dessutom starkt kämpat av lag 1 med Hugo, Alva, Oscar och Agnes som tog sig runt banläggarens utmaningar med en bra 11:e plats. Segern gick till Oskar och Ida som var 16 s före Simon och Alice och 2,13 före Albin och Elin. Vilket framtidsgäng vi har här i HD12.

I HD16 hade vi 2 lag till start.  Jakob, Annie och Axel slutade på en bra sjundeplats medan laget med Victor, Tobias och Johanna tyvärr inte blev godkända när Victor hoppade över en kontroll i ivern på jakten efter täten.

I HD21 skickade vi ut Jesper och Marie i förstalaget och här gick det undan på alla fyra sträckorna och man tog en fin merit genom att vinna huvudklassen med över 2 minuter. Lag 4 med Adrian, Linda och Patrik var med och nosade på medalj länge efter starka lopp men missade bronset med 5 sekunder. Filip och Alice sprang också starkt och knep en 11:e plats.

I propaganda sprang ”gubbarna” (grabbarna då) Mats, Jonas, Mikael och Henrik starkt och blev trea, men det var precis att man höll undan för ungdomarna Gustav och Andreas som trots 2 sträckor var bara var strax efter på en femte plats. Även Daniel och Edvin kämpade bra och blev 11:a. Bra av Daniel liksom Tobias T att ge sig ut dagen efter Göteborgsvarvet. Magnus och Katarina blev sjua i HD180 efter några små misstag från båda, men kul var det.

Bra kämpat alla. Vi ses på tisdag hoppas jag uppe i Idala för teknikträning och sen är det dags för klubben att ordna unionsmatchen till helgen.

/MH

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.