Största klubb på Norra Hallands ungdomsserie

Idag gick startskottet för Norra Hallands ungdomsserie. I gassande solsken i Fare strax utanför Fridhemsberg startade inte mindre än 44 löftingar och med detta så var vi helt klart största klubb. Riktigt roligt att se att några av våra nyaste medlemmar redan står på startlinjen. Vi hade 8 deltagare i inskolning (Ztella Ardfors, Edward Arnell, Agnes och Nanny Aspegren, Elisa Lindberg, Ralf Gustavsson, Hatsaya Olindersson och Vidar Hanning). Hoppas ni tyckte det var roligt idag. I U1 var det nästa lika många – där var det 7 startande och de 4 första platserna snodde vi hem till klubben. Almer Hanning var snabbast idag och tog hem segern, tätt följd av Cornelia Hällås, Lukas Moberg och Albin Brandt. Jakob, Stina och Gustav kämpade också på bra i värmen. I U2 hade vi bara 1 till start och där sprang Zmilla in på en 5:e plats.

Ella Andersson gjorde idag premiär i D10 – klassen som dominerades av Löftantjejer. Detta gjorde hon riktigt bra och blev 5:a. Snabbast däremot var Elin som kom på en 2:a plats, bara 8 sekunder från segern. Även Alice Brandt sprang bra idag och knep 3:e platsen. För Agnes blev det lite problem med stigarna i början men sedan gick det bra. Hugo Corneliusson var enda Lötangrabb i H10. Efter en liten klurig början så sprang han riktigt snabbt mot slutet och hade  bra sträcktider mellan flera kontroller.

I D12 hade vi Ida på startlinjen. Efter lite strul med kartan så kom hon i alla fall iväg och kämpade på bra runt. I den i vanliga fall löftandominerade H12-klassen hade vi bara Albin på startlinjen som idag sprang snabb och rätt och tog hem segern med nästan 3,5 minut. I H14 hade vi däremot desto fler löftandeltagare. Simon Corneliusson valde att springa en klass högre idag än vanligt och slog sig in på en 3:e plats där Tobias tog hem segern. Gustav, Jakob, Andreas, Hugo och Edvin kämpade på bra idag på den riktigt kluriga H14-banan. D14-banan var även denna lite klurig men där tog Annie sig runt bra och blev 3:a.

I H16 hade vi våra mest rutinerade grabbar till start. Jesper och Adrian blev 1 resp 2 och Axel kämpade på bra och kom 6:a.

Vi hade även några som startade i kortklasserna idag. I H12-kort starta 4 killar ifrån löftan och där sprang Melker snabbast och blev 3:a. Walter, Oscar och Zebastian kom också runt banan bra.  I D12 kort var Alva den enda startande och blev därmed 1:a och om vi kollar på hennes tid jämfört med andra liknande banor/klasser så har hon gjort ett riktigt bra lopp.

Riktigt bra kämpat alla löftingar idag. Vi hade ju även lite äldre Löftingar som sprang öppna klasser idag. För dessa resultat hänvisar jag till eventor. https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=18862&organisationId.

Bild på alla segrarna. Eftersom Jesper och Tobias hade lämnat före prisutdelningen så fick Hatsaya representerade sina kusiner och ta emot deras rosor.