Nära medaljer på SSM

Många Löftingar sprang bra när sydsvenska mästerskapen i dag avgjordes utanför Karlskrona. Tyvärr hade våra löpare inte riktigt sekunderna på sin sida.

Sju Löftingar kom till start på SSM när Karlskrona bjöd på svåra ungdomsbanor i omväxlande Blekingeterräng. Allra närmast pallen var Tobias som i H14 bara var en sekund från bronset när han hamnade på en fin fjärde placering. Tobias inledde med en sämre långsträcka till tvåan och låg där på en 16:e plats, men sprang sen riktigt starkt resten av banan. I samma klass sprang även Victor bra och kom på en sjätte plats bara 48 sekunder från bronset.

I H16 var det Jesper som inte heller hade marginalerna med sig. Efter en stark inledning där han ledde klart kom en tre minuters miss och även Jesper slutade till slut på en fjärde plats.

I D13 sprang Ida starkt i sin mästerskapsdebut och blev sjua och i H13 sprang Oskar också bra i sin debut och blev nia. Båda två var bästa Hallänningar.

I H14 var Jakob näst bäste Hallänning när han slutade på en bra 14:e placering.

I D14 kämpade Annie på bra på den svåra banan och slutade på plats 30.

I morgon är det dags för distriktsstafetten.

I Göteborg kämpade våra H21:or på i tiomilagenrepet. Olle, Joakim och Björn sprang och blev 26:a bland över 60 startande lag.

Uppdatering 8/4. I söndagens stafett lyckades Hallands lag 1 bli trea och hamna på pallen för första gången sen 2005. I Laget sprang Klara från Halmstad, Maja från Rigor och Bröderna Johansson från Löftan. Tobias plockade från 7:e plats till 4:e på tredje sträckan och när Jesper sen var sträcksnabbast på ankarsträckan blev det en fin tredje plats. Även övriga Löftingar var med och kämpade på bra för Hallandslagen.

/MH