Tre medaljer på Götalandsmästerskapen

Det blev tre medaljer till Löftan på Götalandsmästerskapen i Eksjö när Simon tog guld på långdistansen och silver på sprinten och Jesper tog guld på långdistansen.

Tio Löftingar har kämpat på i Eksjö i helgen när Götalands bästa ungdomsorienterare har tävlat.

Simon har haft en fantastisk helg och varit med och utmanat ”omöjlige” Isak Eskilsson från Hakarpspojkarna som vunnit allt i sin ålder senaste åren. På sprinten var han 25 s efter Isak efter en stark inledning och avslutning på loppet, men ett lite sämre mittparti. På långdistansen var det tvärtom, där Simon som hade ett starkt mittenparti av banan kunde ta sig förbi Isak som dock kom igen och hade ledningen med 6 sekunder vid näst sista, men efter en ruskigt snabb avslutning kunde Simon ta hem segern med 4 sekunder. Stort grattis Simon.

Även Jesper hade en fantastik dag och tog ledningen i H16 redan vid den tredje kontrollen. Efter stark forcering såg det ut att bli en enkel seger när han ledde med över 2 minuter med några kontroller kvar av banan. Dock kom det en bom på dryga minuten, men tack vare sin starka löpning innan höll Jesper undan till seger med knappa minuten. Stort grattis även till Jesper.

Vi var riktigt nära att få ytterligare en guldmedalj till klubben när Adrian inledde strålande och var i ledningen fram till kontroll 13 i H18 som hade medeldistans. Det var dock otroligt jämnt och 5 killar var inom 18 sekunder och med en något sämre avslutning än övriga killar slutade Adrian på femte plats bara försmädliga 17 sekunder från guldet, men en riktigt stark insats av Adrian som ju dessutom har ett år kvar i klassen. Adrian sprang även starkt på sprinten och blev sexa.

Även Tobias fick till ett starkt lopp på långdistansen och tog en mycket fin sjätte plats i H14, bara dryga minuten från bronset. På sprinten var Tobias på 16:e plats.

I H14 var även Victor med och gjorde två stabila lopp, men utan den riktiga fullträffen och blev 13:e på sprinten och 19:e på lången.

I H13 sprang Albin snabbt båda dagarna och hamnade på plats 24:a på sprinten och 29:a på lången efter några missar enligt winsplit. Även Oskar kämpade på i sprinten och blev 29:a, men hade ryggproblem och fick avstå långdistansen tyvärr.

I D14 kämpade Annie på starkt och var 36:a på sprinten och 41:a på lången.

Jakob var 34:a på sprinten och 25:a på långdistansen trots några bommar enligt winsplit så bra fart på benen.

Även Axel sprang på bra och var 21:a på sprinten och 25:a på medeln i H18.

Även söndagens stafett slutade på ett mycket bra sätt för Halland när förstalaget med Jesper, Maja Karmstig Friskus, Tobias och Klara Persson från Halmstad blev trea. Även övriga löpare sprang bra med Simon i andralaget och ett nästan rent Löftanlag i fjärdelaget med Jakob, Annie och Victor. Adrian sprang även starkt på ordinarie tävlingen för H18 och avslutade helgen med en seger och i samma klass blev Axel bra nia. Albin sprang bra i andra chansen med gemensam start och var inte långt efter H16 killarna när han var på bättre halvan mot äldre motstånd.

Fler bilder på facebook.

/MH