Etapp 6 – Finalen Norra Hallands ungdomsserie

Igår lördag 1/9 så arrangerade vi etapp 6 av Norra Hallands Ungdomsserie. Det var även finalen med det stora tårtkalaset. En populär etapp. Löftan hade inte mindre än 33 ungdomar som sprang. Vi höll till vid sjöaremossen i Väröbacka på BG´s äng. Tack för att vi fick
hålla till där. En perfekt arena för just detta ändamål.

Bra resultat blev det för klubben. Trots att detta är finalen så är det ändå en etapp som räknas enskilt. Vi fick inte mindre än 8 etappsegrar. Tobias vann H16, Simon H14, Elin D12, Ella D10, Edvin H16k, Melker H12k, Edward U2 och Ztella U1. Riktigt bra jobbat av alla. Bra gjort av Majken som sprang sin allra första orienteringsrunda själv och gjorde det i klassen U2. Vi hade flera andra bra placeringar. För fullständigt resultat se länken https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=22071&groupBy=EventClass

När det gäller totalen så räknas de 4 bästa etappresultaten utav 6 tävlingar. För löftans del så blev det en del plaketter. Det delas ut 3 plaketter i alla klasser och i de klasser med 10 eller fler delas det ut 6 plaketter.

I H16 klassen så fick Jakob silver och Tobias brons. Dock var inte Jakob närvarande vid finalen då han var och sprang USM. I H16k vann Edvin guld. I klassen D14 så blev det en tuff kamp mellan Ida och Annie som sprungit jämt hela serien. De hamnade på samma poäng. Då kollar man vem som har gjort det bästa resultatet och det var Ida som hade en vinst och blev därmed 4 och Annie blev 5.  I klassen H14 segrade Simon. Det gjorde han genom att vinna 4 tävlingar och nå maxpoäng 40. I den klassen blev Albin 3 och Oskar sexa. Även Andreas, Hugo och Gustav har sprungit H14 denna säsongen. De fick placeringarna 8,10,13. I D12 så blev Elin 3 och Alice 7. Filip blev 3 i H12. Där har även Zebastian, Walter, Oscar och Mathias deltagit. De hamnade på placeringarna 7,10,11,13.  I D12k och H12k gick båda segrarna till Löftan. Alva och Melker tog dessa guldplaketter. Melker fick också maxpoäng 40 med 4 segrar. I den yngsta tävlingsklassen för tjejer D10 så kom Agnes på en silverplats, Cornelia på 4, Ella på 5 och Zmilla på 6 plats och i motsvarande killklass H10 så tog Hugo silverplaketten. Länk till serietabellen https://eventor.orientering.se/Standings/View/Series/701