Jesper tvåa på USM i Luleå

Jesper fick till ett riktigt starkt lopp på långdistansen på ungdoms-SM när han knep en silvermedalj på den tuffa och svåra banan.

Helgen inleddes med sprint där Jesper var på plats 13 efter ett lopp som han inte var nöjd med. Desto bättre gick det sen dagen efter. Efter ett väl genomfört lopp med bara några mindre misstag som räknades i sekunder kunde Jesper springa in på andraplatsen. Åt David Borg Södertälje fanns inget att göra som fick till ett riktigt topplopp. På den avslutande stafetten blev Halland 1 med Jepser i laget 21:a. Stort grattis.

Även Jakob var med uppe i Luleå. Tyvärr blev det felstämpling på sprinten och en tuff start på lången med flera misstag, men en bra avslutning tog Jakob upp 30 platser på slutet av banan till plats 67. Det blev också en bra avslutning i söndagens publiktävling där Jakob kom på plats 5.

/MH