Sverigepremiären i Åhus

Drygt 20 Löftingar var nere i Åhus för den traditionsenliga Sverigepremiären ute på sanddynerna. Allra bästa gick det för Simon som fick en strålande inledning på säsongen genom att vara etta, tvåa och etta på de tre tävlingarna.

Helgen inleddes med natt norr om Kristianstad med gemensam start i alla klasser. Här låg Simon i tät och anförde hela loppet och till slut blev det en spurtduell med delad seger. Även Oskar sprang bra i samma klass och blev 24:a.

I H16 sprang Tobias snabbt och blev sjua och näst bäste 15-åring. Jakob blev 27:a i samma klass efter att haft lite lampstrul på banan.

I D20 blev Alice 14:e tjej och Edvin och Hugo kämpade bra i natten på öppna banor.

Som tidigare år delade vi vandrarhemmet inne i Åhus centrum med Rigor. Efter god sömn var det dags att ta sig an strandterrängen ute vid Furuboda med medeldistans på lördagen och lång på söndagen.

Simon visade att han behärskade den speciella terrängen med mycket negativ kurvbild och tog först en andraplats bara 10 sekunder från segern för att sen på söndagen få till ett riktigt praktlopp med en segermarginal på nästan 3 minuter trots tufft motstånd.  I samma klass blev Oskar 30;e och 24:a efter  två bra lopp och Filip var nöjd med sin H14-debut efter placeringar runt 40 båda dagarna.

I H16 hade vi tre löpare till start. Jakob och Victor slog varandra varsin dag och var på placering strax under 30. Snabbast sprang Tobias, men han stämplade fel på lördagen efter ett annars starkt lopp, men tog revansch på söndagen genom att bli 10:a och bästa 15-åring.

Syskonen Andersson sprang bra båda tävlingarna och Elin var 9:a och 23:a i D12 och Ida var 22:a och 26:a i D14. Lillebror Jakob kämpade på starkt i U2 genom att bli nia och 15:e.

Edvin var trea och sexa i H16 kort och i sin H12-debut gjorde Hugo det bra genom att bli 22:a båda dagarna.

Våra äldre juniorer Alice var som bäst på en 10:e plats på söndagen medan Adrian tyvärr fick bryta sitt lopp på grund av sjukdom.

Nu väntar Hallandspremiären nästa helg.

/Magnus