Framgångar på DM och i Unionsmatchen

I helgen var det sprint-dm i Halmstad och Löftan knep sju medaljer på den individuella delen, varav 3 guld och ytterligare tre medaljplaceringar i stafetten. Vi hade även tre deltagare på unionsmatchen där Simon lyckades ta hem H14-klassen på lördagen.

I den individuella sprinten gick första delen i skogen på Galgberget för att avsluta nere i Halmstad centrum i Norre Park. Snabbast av alla Hallänningar denna dag var Ida som vann D14, Alice som vann D20 och Jesper gick upp i H21 och tog hem segern.

Vi hade även ytterligare fyra medaljer när Annie var trea i D16, Magnus J tvåa i H45 bara sekunden från segern. Även Axel knep en bronsmedalj i H18 liksom Jakob i H16 bara fyra sekunder från silvret.

Även Albin Brandt sprang snabbt i U2 och hade bästa tiden i den klassen. Även övriga ungdomar sprang bra och i D12 var Alice femma, Elin sexa och Agnes på en åttonde plats.

I H16 var Gustav sexa och Hugo Å kom på tionde plats och i H12 sprang Hugo C bra och blev femma.

Efter lite kort vila i regnet var det dags för stafetten där vi hade tre lag till start i HD16. Bäst gick det för Gustav och Annie som efter en hård kamp hamnade på silverplats. I HD12 kom vårat enda lag på en fin tredje plats. I Laget sprang Hugo, Agnes och Alice.

I HD180 hade Magnus och Linda en hård kamp om guldet, men fick ge sig till slut med knappa minuten mot Rigor. Även i HD21 var Alice och Jesper med och utmanade om segern, men det blev en femte plats till slut, 1,5 minut från segern. Extra plus till Jeanette P som hoppade in i HD21 när Johanna blev sjuk så Axel kunde få vara med och kämpa i klassen.

Vi hade även denna helg tre löpare med i Unionsmatchen. Ett längre reportage finns att läsa på Halland-ol-team på Facebook. Simon fick till ett riktigt starkt lopp och lyckades ta hem segern i den knivhårda konkurrensen bland bästa ungdomarna från Södra Norge och sydvästra Sverige. Riktigt starkt gjort. Han fick även till ett bra lopp i stafetten där han plockade från 24:e plats till 8:e på den tredje sträckan och Halland/Skåne lag 1 hamnade på en sjätte lats till slut. Även Tobias och Isak sprang bra båda dagarna i den tuffa H16-klassen. Båda var på bättre halvan i det individuella loppet och på förstasträckan i stafetten var Tobias mindre än två minuter efter täten och Isak fem efter. Bådar gott inför sommarens stafetter grabbar.

/Magnus H