O-ringen och övriga sommartävlingar

Juli har som vanligt varit en intensiv tävlingsmånad för klubbens medlemmar med O-ringen i Norrköping som höjdpunkt. Här gick det allra bäst för Magnus J som blev femma i H50 och Jesper som blev sjua i H18 elit.

O-ringen gick i år i Norrköping med 2 lättsprungna etapper i Finspång vid Grosvald Arena och med 3 etapper vid klassiska Yxbacken (Pernilla Wibergs hemmabacke) uppe i Kolmårdenskogarna. Här bjöds både på klurigare orientering, men framförallt också tuffare kupering och riktig vildmarksterräng i dryga 30 graders värme.

Även detta år visade Magnus J att han hör hemma i Sverigetoppen i H50 genom att bli fin femma i klassen som speakern Per Forsberg kallade H50 elit.

Jesper gjorde premiär i elitklass på O-ringen och gjorde som alltid riktigt starka orienteringslopp och kunde efter en stark avslutning på den tuffa femte etappen ta sig in som sjua och näst bäste sjuttonåring. I samma klass öppnade även Adrian i ursinnigt tempo första etappen och låg efter en kvarts löpning på tredje plats. Tyvärr var oturen framme i en snabb nedförsbackeforcering och en rejäl stukning gjorde att det blev sjuktransport tillbaka till arenan och veckan var förstörd.

En annan som hade höga förväntningar på veckan var Simon efter sina fina insatser tidigare under juli. Tyvärr var oturen framme även här när det först blev nackspärr när han hoppade upp ur badet dagen innan första etappen så det bara gick att jogga runt första dagarna. Simon visade sin klass efter vilodagen genom att vara femma på etapp 3, men efter en kallsup i badet dag fyra vaknade han upp med magsjuka på avslutningen och kunde inte ut och jaga en fin placering. Håll dig ifrån det badet i fortsättningen Simon. I samma H14 klass sprang Oskar jämnt och bra och blev 92:a. Albin blev i samma klass 131:a efter att inte riktigt fått till det som han ville, men gjorde en bra fjärde etapp.

I H10 gjorde Almer det riktigt bra hela veckan och kom på en mycket bra 26:e plats.

I D20 hade Alice en riktigt bra vecka och kom på en fin tolfte plats och var på väg upp ännu högre på sista etappen när en miss dök upp. I samma klass sprang Johanna riktigt starkt etapp 3 med en 10:e plats, men fick tyvärr inget slutresultat på veckan.

I H11 sprang Hugo starkt och blev 27:a totalt med en extra topp på etapp 3 då han var på 14:e plats.

I D11-klassen sprang våra tjejer där riktigt bra och Agnes blev 47:a totalt efter att ha varit topp 30 dag 3. Ella blev 49:a efter att ha inlett veckan med en mycket bra 11:e plats. Även Cornelia sprang bra men stämplade tyvärr fel sista dagen.

Syskonen Sahlin kämpade bra hela veckan och Edvin blev 39:a i H16 kort och Alva hade tuffa banor i D13 som hon klarade riktigt bra de allra flesta dagarna.

Syskonen Gustavsson sprang bra sista dagarna i U2 och U1 där Valter kom på plats 14 sista dagen i U1.

Största Löftanklassen var H15 med fyra deltagare. Bäst här gick det för Isak som tog sig uppåt i listan under veckan och slutade på plats 62 i den stora klassen. Gustav blev näst bäst med en 95:e plats efter några bra dagar och några med för många missar. Dryga minuten bakom hamnade Victor efter en bra inledning på veckan, men med mycket missar sista dagarna. Tobias låg bäst till i början av veckan, men hade problem med en tå och tog tyvärr fel kontroll en dag också.

I H13 kämpade Filip och Walter på och Filip slutade på plats 130 och Walter blev inte godkänd, men klarade ändå de tuffa banorna flera av dagarna.

I U2 kämpade fler av våra snabba ungdomar på och födelsedagsbarnet (9 år) Stina blev 62:a och lille Lukas bara 7 år gammal sprang själv och blev 75:a. I U1 kämpade Elsa på starkt och blev 56:a och dag 2 var hon först i mål av alla och blev intervjuad av speakern. I samma klass var även Elsas kusin Vidar snabb och blev 102:a totalt.

I H16 hade Jakob en blandad vecka, men visade på sista etappen vilken högsta nivå han har och plockade till plats 91 efter ett starkt lopp.

Syskonen Andersson kämpade bra som alltid och Elin var 96:a i D12 efter att ha plockat 10 platser sista dagen. Ida blev 97:a i i den stora D14 klassen med tuffa banor. Jakob sprang i H10 och sprang bra på fyra etapper, men missade tyvärr en kontroll första dagen, men har ett år kvar i klassen så starkt gjort att springa själv.

Syskonen Eriksson sprang också bra och Axel var på plats 120 i H18 och Annie på plats 136 i D15.

I D10 sprang även Majken på bra två dagar, men startade inte hela veckan. I H20 tog sig Daniel runt tuffa banor hela veckan och hade kraft kvar till riktigt snabba spurter också.

Övriga topp-50 i klubben var Johan A som var nia i tredagars 7,5 km svår, Magnus H som var 15:e i H45 kort, Joakim som var 16:e i H35 kort och Josefin som var på plats 50 i D21 kort. I motionsklasserna var Daniel M 33:a i H40 och Annika 34:a i D40.

I våra interna cuper tog Magnus J överlägset hem placeringscupen efter en stark avslutning. Veckans spurtraketer var på damsidan Ella före Agnes och Stina och på herrsidan var det Victor före Jakob M och Daniel G. Vi återkommer till bomcupen när arrangör Patrik som lade ner väldigt mycket tid på detta sammanställt allt. Tack för ditt jobb Patrik.

Nästa år drar O-ringentåget vidare till Uppsala. Flack och klurig orientering utlovas. Visst är vi ännu fler Löftingar med då? Eftersom elplatserna tog slut några dagar innan första anmälningsstoppet i år så kan det vara bra att boka tidigt i höst om man vet att man ska med. Det är roligast om vi bor tillsammans.

 

I sommar har det även sprungits många andra tävlingar av våra medlemmar. Sälen tredagars, Havs-ol, Tjust tvådagars, Hallands tredagars och Österlens trekvällars.

Walter vann H14 kort på havs-ol. Magnus och Jesper var topp 2 båda dagarna i sina klasser på Tjust tvådagars.

På Hallands tredagars var vi största klubb och där vann både Simon (H14) och Marie (D21 kort) sina klasser och Zmilla blev trea i D12 kort.

På Österlens trekvällars tog Simon ytterligare en totalseger och Jesper ledde efter två kvällar men valde att avstå tredje dagen för att vara i fin form till O-ringen. Även Magnus, Elin och Tobias var topp 3 en kväll.

Fyll gärna på med några personliga reflektioner från era sommartävlingar eller med några bilder. Vet att det finns många ”spännande” livelox att ta del av men det får man själv länka till i så fall som en kommentar här och berätta om sina äventyr där man kanske inte haft full koll på var man varit:)

 

/Magnus H

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.