Jesper fyra på lång-sm

I helgen var det lång-sm för juniorer och seniorer i Söderhamn och för ungdomarna var det ungdoms-SM i Oskarshamn för DH15 och 16. Löftan hade 6 löpare på plats under helgen.

Jesper gjorde ett riktigt starkt lopp i väldigt tuff och ol-tekniskt krävande terräng i Söderhamn. Hade det varit samma som året innan med åldersklasser hade det blivit ett guld då Jesper var bäste 17-åring. Det var även nära medalj men bronsmedaljören fick lite draghjälp på slutet av silvermedaljören Pihlström och lyckades ta sig förbi Jesper på den sista långsträckan.

Även Adrian sprang riktigt starkt. Efter 35 minuters löpning låg han på fjärde plats, men med några missar på avslutningen blev det till slut en 14:e plats.

I Oskarhamn bjöds det på betydligt flackare terräng men ändå svårt orienteringsmässigt när Ungdoms-SM avgjordes över tre distanser.

På fredagens sprint var Tobias på en fin 21:a plats i H15.  Jakob, Annie och Isak sprang alla stabilt och var ca 4 minuter efter i sina klasser på placeringar runt 70.

På lördagens långdistans lyckades Jakob bäst med en 42:a plats i H16. Tobias var 48:a i H15, Isak 55:a i samma klass och Annie på plats 76 i D15.

På söndagen var det distriktsstafett och alla fyra var med i något av de tre hallandslagen. Alla sprang bra denna dag och hallandslagen slutade på plats 30, 35 och 84.

 

/MH