Hallandspremiären

I helgen har Hallandspremiären traditionsenligt arrangerats av Laholm, Lindena och Halmstad. 85 starter har de blivit totalt för Löftans medlemmar.

Laholm ordnade nattävlingen nere i den fantastiska Snapparpsterrängen med ett litet men klurigt och detaljrikt sanddyneområde. 10 Löftingar stod på startlinjen och bäst gick det för Jesper som tog en fin andraplats, mindre än minuten från segern.

Helgen fortsatte med medeldistans i Vilshärad på femdagarskartan från 2012. Flackt och lättlöpt med en del detaljerade sanddyner och även med grönområden inne i naturreservatet som gav lite slumpkänsla till vissa kontroller inne bland vindfällena. Hela 47 Löftingar kom till start denna dag. Topp 10 från Löftan i de mestadels väldigt stora startfälten blev Almer som tog en mycket stark andra plats i H10 bara sekunder från segern. Vilken premiär för året. Familjen Johansson hade tre topp 10 placeringar när Jesper var trea i H18, Magnus fyra i H50 och Tobias tia i H16. Även familjen Corneliusson fick in två stycken när Simon var nia i H16 och Patrik åtta i H40. Vidar var sexa i mycket lätt och Adrian sprang stark i H20 med en åttonde plats.

Lördagens propagandaväder byttes till dis och blåst på söndagen när det var dags för helgens långdistans på samma karta. Flack och lättlöpt propagandaterräng denna dag med en del kluriga kontroller runt grönområden. Många klasser fick också en sväng ner till de öppna sanddynerna vid Haverdals strand med några saltstänk från Kattegatt.

Denna dag blev det sju topp-10 placeringar för våra 28 Löftingar som kom till start. Seger blev det till Olle Winroth i H35 som visar varför han är tänkt på förstasträckan till årets Tiomila. Jesper springer som alltid jämnt och starkt och är även denna dag trea. Patrik fortsätter göra framsteg för varje säsong och tar en fin femte plats i H40. i D12 springer Agnes bra och kommer på en stark åttonde plats. Alice blir åtta i svår 3km och Tobias och Magnus Johansson tar varsin tiondeplats i sina klasser.

Nästa helg är det Laxträffen mellan Falkenberg och Ullared. Bra kämpat alla Löftingar i helgen.