Sverigepremiären avklarad

Över 20 löftingar har varit nere i Åhus och sprungit sverigepremiären.

Tävlingen inleddes med en tuff nattävling i kuperad terräng. Bitvis var det mycket taggbuskar som drog ner löptempot men bitvis var det väldigt lättlöpt och fint. Olle Winroth visade hur man springer en masstart på natten och tog hem segern i H35, ser bra ut inför kommande 10-mila! Simon Corneliusson (H16) och Agnes Paulsson (D12) inledde säsongen på bästa sätt genom att bli trea i sina respektive klasser. Simon låg bra till för en vinst när banläggaren hade lagt en klurig sistakontroll där man skulle passera två broar och blev det en liten krok. Vi måste också nämna Alice Hultin (D21) som blir 7:a i sin klass, trots att hon halvvägs in i banan ramlade och slog i knät och efter tävlingen fick åka till vårdcentralen och sy. Till hennes stora förtret fick hon inte springa de resterande tävlingarna för läkaren.

Efter lite sömn och god frukost på vandrarhemmet så åkte vi till Äspet/Yngsjö och det var dags för medeldistansorientering i den havsnära, kluriga sandterrängen. De flesta banorna höll sig i en bit inåt land vilket gjorde att vi undvek mycket av sanden, men istället var det rejält med kullar och gropar och det gällde verkligen att hålla i orienteringen för att inte tappa bort sig. Allra bäst denna dag gick det för Simon (H16) som tog hem segern.

Efter tävlingen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och vilade innan alla löftingar gick och käkade pizza tillsammans. Det var gott efter två tuffa tävlingar.

På söndagen var det dags för långdistans på samma plats som lördagen. Det var till och med samma start och mål, men banläggarna gjorde vad de kunde för att skapa variation från lördagen. Olle Winroth (H35) var tillbaka (efter att ha ”vilat” på lördagen) och vann sin klass med över 7 minuter. Simon (H16) gick starkt även denna dag och blev 4:a. Tobias Johansson (H16) som haft lite missflyt de första dagarna hittade nu tillbaka och blev 5:a, endast 14 sekunder skiljde Simon och Tobias efter 6km orientering. Hugo Corneliusson gjorde ett starkt lopp och blev 6:a, endast 1:46 efter segraren.

Nästa helg ser vi fram emot Hallandspremiären!