Medaljregn till Löftan på Götalandsmästerskapen 2021

Det blev 3 sprintmedaljer och 2 långdistansmedaljer samt 1 stafettmedalj där Löftan hade två representanter i laget.

Fredag (sprint)

Fredagens sprint gick i Johannebergsområdet i Göteborg med luriga vägvalssträckor och branta trapp-passager.

I H20 fick Jesper Johansson Guld 🥇 och Axel Eriksson Brons 🥉 efter varsina topplopp.

I H18 gick det allra bäst för Tobias Johansson som gick in på 11:e plats. Isak Bengtsson 24:e, Gustav Andersson 28:e och Jakob Moberg 31:e plats. Bra kämpat alla!

I D16 sprang Ida Andersson ett rent lopp utan bommar och kom in på 25:e plats.

I H16 tog Simon Corneliusson guld 🥇 efter ett rent och stabilt lopp. Oskar Blom gick in på 36:e plats efter en lite krokig inledning men en ruggigt snabb avslutning.

I H15 sprang Walter Hällås ett mycket jämnt och fint lopp och gick in på 38:e plats.

I D14 sprang Elin Andersson in på plats 34 efter en större bom mitt i loppet. Alice Brandt sprang in på plats 40 efter ett jämnt lopp utan bommar.

I D13 sprang Ella Andersson in på en fin 13:e plats trots en krok i slutet av banan. Agnes Paulsson gjorde en krok i början av samma bana men i övrigt ett fint lopp och kom in på plats 18. Cornelia Hällås gjorde en krok i mitten av banan men med en stark inledning och stark avslutning gick hon in på plats 20.

I H13 sprang Hugo Corneliusson in på en 25:e plats. Efter en krokig inledning kämpade han vidare och i mitten av banan hade han ett mycket starkt parti.

Lördag (långdistans)

I H20 tog återigen Jesper Johansson guld 🥇 efter ett rent lopp. För Axel Eriksson blev det några krokar denna dag men har flera partier på banan där han springer riktigt bra och går in på plats 9.

I H18 gick det allra bäst för Tobias Johansson som tog guld 🥇. Imponerande med tanke på att han har ett år kvar i den klassen. Mellan Gustav Andersson och Isak Bengtsson var det en sekundstrid. Gustav hade en lite knackig inledning och Isaks avslutning var lite sämre. Vid sista kontrollen ledde Isak över Gustav, men med en snabb spurt så tog sig Gustav förbi Isak. Gustav slutade på plats 25 och Isak på plats 26. Jakob Moberg hade en tuff inledning för att sedan göra ett starkt parti mitten av banan, han gick in på plats 30.

I D18 sprang Annie Eriksson in på en fin 16:e plats efter ett jämnt och bra lopp. Annie hade en bra inledning och bra avslutning, det enda var en lurig sluttningskontroll innan vägpassagen som halva startfältet fick svårt med. Bra kämpat!

I D16 sprang Ida Andersson återigen ett mycket bra lopp helt utan bommar. Genom det tog hon sig in på plats 30.

I H16 hade Simon Corneliusson en lite knackig inledning men han samlade ihop sig och kunde vinna några kontroller i mitten av banan, genom det gick han in på en 8:e plats. Oskar Blom gjorde ett bra lopp utan större bommar och gick in på plats 30.

I H15 sprang Walter Hällås och kämpade på bra hela loppet i den extremt kluriga terrängen. Han kom in på en 42 plats.

I D14 sprang Elin Andersson in på plats 37 och Alice Brandt sprang in på plats 43 efter två lopp med lite fler bommar än vanligt. Riktigt bra kämpat.

I D13 sprang Ella Andersson in på en fin 12:e plats med endast en mindre bom. Riktigt bra i den kluriga terrängen! Hon var även delad trea på en kontroll i slutet av banan. Agnes Paulsson hade en lite tuffare dag med lite fler krokar än normalt och gick in på en 22 plats. Cornelia Hällås vann en kontroll men gjorde tyvärr innan det en större bom. Cornelia kämpade på hela vägen och gick in på plats 39.

I H13 hade Hugo Corneliusson en tuff dag i skogen och blev felstämplad. Bra kämpat i den tuffa terrängen.

Söndag (stafett)

Löftan var med i flera lag. Allra bäst gick det för Hallands juniorlag med Tobias Johansson på andrasträckan och Jesper Johansson på sista sträckan som knep ett Silver 🥈 efter riktigt bra lopp av alla i laget. Med i laget var också Klara Persson som sprang första och Maja Graad som sprang tredje.

I andra chansen D14 sprang Cornelia Hällås in på en fin 3:e plats och Alice Brandt på en 5:e plats. I H14 sprang Hugo Corneliusson in på en 2:a plats. Oskar Blom knep 6:e platsen i H16.

Övriga löftandeltagare var Simon Corneliusson i Halland OF 1 som gick in på 18:e plats i ungdomsstafetten. Ida Andersosn och Elin Andersson som gick in på 39:e plats i samma stafett. Agnes Paulsson sprang för Halland OF 3 och kom in på plats 52. Isak Bengtsson sprang i juniorstafetten för Halland OF 2 som kom in på plats 9.