Löftan sjua på Tjoget

Löftan tog sin bästa placering någonsin på Tjoget då klubben sprang in på en fin sjundeplats av 58 startande lag när tävlingen avgjordes öster om Emmaboda.

Löftan som deltagit på Tjoget i stort sett varje år sedan början på 80-talet hade tidigare en niondeplacering som bäst. Våra sju löpare på lördagens inledande sträckor gjorde det alla riktigt starkt och när Marie spurtade förbi Hakarp innan uppehållet var vi uppe på fjärde plats.

Natten skulle visa sig bli riktigt klurig då kontrollerna ibland var svåra att se bland hög växtlighet och bitvis tät skog. Nattlöparna gjorde det ändå starkt även om det blev några missar och vi låg efter 10 sträckor på plats 7. Den placeringen höll vi sen rakt igenom hela tävlingen och även om några lag ibland närmade sig oss bakifrån så blev det till slut en betryggande marginal bakåt medan vi framåt bara saknade ca 7 minuter för att passera Orion 2 och knipa ytterligare en placering. Älghornet vanns i år av Magnus Johansson som plockade hem sträcka 6 efter ett riktigt topplopp och fick älghornet efter lång och trogen tjänst då han varit med nästan samtliga år för Löftan på Tjoget. Han blev dock rejält utmanad av Jesper som var tvåa på den tuffa sistasträckan och visade fin form inför kommande junior-vm som startar i helgen.

Under uppehållet mellan dag och nattsträckorna bjöds vi på lyxfika av Ida och Agnes. Nästa år hoppas vi det är fler i klubben som förstått tjusningen med denna fantastiska sommartävling så att vi kan komma med 2 lag till start och att vi blir ännu fler som hejar på varandra och följer förstalaget som då siktar på att slå ännu ett klubbrekord.