SM stafett 2022

Idag var det dags för sm stafett i Orsa. Tuffa banor på 10km per sträcka väntade. Inför stafetten hade vi dessvärre fått två sjukdomar i andralaget så Gustav fick springa startsträckan utan att ha någon att växla till. Gustav kämpade på bra men fick tyvärr lite känningar i kroppen under loppet vilket gjorde att han hade svårt att göra sig själv rättvisa. Förstalaget började starkt genom Adam som höll sig bland topplaceringar vid varje mellantid, riktigt starkt! Därefter tog Tobias över som gick ut vrålstarkt och hade plockat in 1.5 minuter på ledarlaget vid första radion, laget låg nu på tredje plats. Tobias som hade både kval och final i benen kände att orken började ta slut de sista kilometrarna men han fortsatte kämpa på allt han orkade och kom i mål med flera andra lag och skickade ut sin bror Jesper på sistasträckan i ett utmärkt läge. Jesper som kämpat mot klockan för att bli helt återställd från en tidigare förkylning fick tufft att hålla ihop det vid en kontroll tidigt i banan men lyckades ändå reda ut det. Tyvärr var oturen framme lite senare på banan. I den brötiga terrängen föll Jesper och axeln gick ur led. Han fick ordning på axeln efter några minuter men loppet var kört och han valde att bryta.

Sammanfattningsvis så var det många starka insatser och vi var med i toppen och kämpade. Nu får vi ladda om och ta nya tag till nästa år.