Jukola 2023

I helgen har Löftan varit på Jukola, som detta år gick i Borgå, några mil öster om Helsingfors. Jukola är en av världens största stafetter med över 15000 deltagare och det är ett riktigt häftigt arrangemang. Detta år var det härlig kustnära terräng med en hel del hällar att springa på, men totalt sett var terrängen både varierad och kuperad. Detta år var det fantastiskt väder med runt 27 grader värme och sol.

Vi hade ett eget lag i Jukolakavlen men vi hade även kombinationslag med Falkenberg i Venlakavlen.

I Venlastafetten sprang Ida Andersson och Alice Hultin och laget sprang in på placering 329. Venlastafetten består av 4 sträckor och startar 14.00 på dagen.

Jukolakavlen består av 7 sträckor och börjar 23.00 med några nattsträckor för att från ca sträcka 4 bli dagsljus. Laget hade följande startordning Simon Corneliusson, Tobias Johansson, Jesper Johansson, Patrik Corneliusson, Isak Bengtsson, Oskar Blom, Adrian Vartia. Laget placerade sig på plats 213.

Starkt kämpat i både Jukola och Venla!

Värt att nämna är också att Stora Tuna tog sin fjärde raka vinst i Jukolakavlen, det är rekord i dessa sammanhang.