Rapport från tiomila 2024 – Nynäshamn

Tiomila gick i Nynäshamn 2018, i år var det dags igen på precis samma arena.
Terrängen är fantastisk och även fantastiskt utmanande. Både tekniskt och – om man vill – fysiskt. I år var det en väldigt fin inramning genom 19 grader och sol på Lördagen när vi anlände till arenan.

Vi satte upp våra tält, hade taktikgenomgång samt förberedde oss inför de första sträckorna.

Uppladdning i solen!

Tiomilas upplägg var helt nytt där det var nattsträckor för både herrar och damer samt en paus med efterföljande jaktstart. Löftan hade i år två lag på startlinjen.

I år inledde herrarna med 3 dagsträckor och sedan en paus. Sedan startade damerna på kvällen och körde 2 nattsträckor. Vid midnatt ungefär fortsatte herrarna och var i mål omkring 7-8-tiden och då fortsatte damerna med dagsträckor.

De som sprang i herrlaget var

Simon Corneliusson 7.1km
Patrik Corneliusson 7.2km
Magnus Johansson 5.9km
Elias Svahnberg 14.3km
Isak Bengtsson 5.8km
Oskar Blom 6.4km
Tobias Johansson 7.5km
Axel Eriksson 7.8km
Tobias Thorsson 10.5km
Stefan Ring 12.7km

Laget slutade på en 149:e plats (bästa Hallandslag) vilket är bra även om det inte blev klubbrekord (jag tror rekordet är 85:a 2022). Alla gick mellanbra, inga riktiga toppar och inga djupa dalar. Det finns mer att hämta prestationsmässigt…

De som sprang i damlaget var

Agnes Paulsson 6.8km
Anna Korall (Motala) 5.3km
Ella Andersson 10.1km
Molly Graad (Rigor) 5.6km
Annie Eriksson 6.0km
Linda Corneliusson 7.4km

Laget slutade på en 223:e plats. De flesta var inte så nöjda med sina lopp men alla tyckte att banorna var bra och terrängen riktigt trevlig att springa i. Nästa år tar vi nya tag och får till det där riktiga topploppet! Tack även till Molly Graad (Rigor) och Anna Korall (Motala) som kunde stötta laget med kort varsel när det uppstod sjukdomar/skador.

Under tiden som tävlingen pågick delade vi vindskyddsplats med Rigor. Där serverades bland annat korv & bröd, gifflar och blåbär/nypon-soppa, samt givetvis kexchoklad efter loppet. Under natten kom det lite regnstänk men det var inget som påverkade speciellt mycket då det var ganska små mängder och regnet slutade vid soluppgången ungefär så tälten var i princip torra när det var dags att packa ihop för hemfärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *