Bra insats på Tjoget

Årets Tjoget avgjordes på Kosta flygfält. Efter överlag bra, i vissa fall otroligt bra lopp slutade vi på en fin 12:e plats.
På första sträckan gjorde Björn en klart godkänd insats, växlade som 42 efter en snabb första sträcka. Efter Björns insats på första sträckan lyckades Elin minst lika bra på andra sträckan. Trots en mindre bom på ett grönområdes hörn plockade hon 11 placeringar. Tomas på 3:e var inte sämre och gjorde vad han skulle, ytterligare 12 placeringar upp. Dags för 4:e och Sven. Gick enligt uppgifter bra till runt 8:e kontrollen då en stukad fot gjorde att han ej kunde gå för fullt de sista kilometrarna in till mål, sorgligt men sant 13 placeringar ner. På 5:e gick en laddad Helena ut och efter en helt okej sträcka kom hon in till växling som 30:e lag. (2 placeringar upp.) 6:e sträckas Anton gick nu ut och trots att han enligt uppgift inte var helt nöjd plockade han 3 placeringar. Efter Anton var det dags för Marie på 7:e som efter en stabil sträcka kom in som 27:e lag inför omstarten kl. 01.00. Dags för första nattsträckan och Owe som gick ut tillsammans med Nybro OK och Tjällmo-Godegårds OK. Owe var dock mindre nöjd med sin sträcka efter några bommar, men tappade ingen placering. På 8:e sträckan gjorde Magnus H ett godkänt lopp även om han väl inte var helt nöjd. Fortfarande en 27:e plats. Ingvar på 9:e gick enligt uppgift ganska bra. Om han hade missat eller ej har jag inte fått klart för mig, tyvärr 2 placeringar ner. Dags för 10:e och Torkel som gjorde ett riktigt bra lopp och blev 3:e på sträckan. 5 placeringar upp. 12:e sträckan sprang Elisabet och hon gjorde vad hon skulle. Fortsatt en 24 plats. På 13:e var det Elias som gick ut och efter ett riktigt kanon lopp med en 2:a på sträckan som resultat. Ett plock på 5 placeringar på sträckan. Tyvärr så var undertecknad inte riktigt bered på att han skulle komma så snart och var inte i växlingsfållan när han kom in. Där gick ca 30 sek. åt skogen. Efter missödet i växlingen gick Stefan M ut på 14:e. Ett totalt hjärnsläpp på väg till 4:e kontrollen gjorde dock att han gick totalt fel i en mosse och hamnade ca 400m fel. I övrigt nöjd med sin sträcka. Tappade tyvärr 2 placeringar. På 15:e återställde Hans ordningen och tog tillbaka de placeringar som Stefan M hade tappat. En helt okej insats. Joakim på 16:e gick ok och plockade 3 placeringar. På 17:e gick Stefan R som tåget och blev 6 på sträckan. Gick förbi Falkenbergs OK, vilket ledde till ett jubel bland Löftingarna. Plockning av 3 placeringar. Anna på 18:e gick ganska bra men tappade tyvärr 1 placering, återigen Falkenbergs OK. Dags för Johan att gå ut på 19:e. Ett bra lopp av Johan lede till 1 plockad placering, tyvärr ej Falkenberg men bra ändå. När Magnus J hade gått ut på 20:e började det diskuteras om löparen som Falkenberg hade på 20:e, var han bättre än Magnus eller ej? När målgången kom allt närmre och Falkenberg dröjde steg förväntningarna. Så tillslut steg jublet, Magnus kom före Falkenberg och hade även plockat ytterligare 1 placering. Tillslut en fin 12:e plats. Vi återkommer väl nästa år, bättre tränade och mer motiverade än någonsin? Är topp 10 ett realistiskt mål?

Av: Stefan Månsson