Testbanor Lillesjön

Det finns f.o.m. i år 3 testbanor med mål i Lillesjöstugan. Starterna ligger på lagom uppvärmningsavstånd på ca. 500-800 meter från stugan. Rapportera gärna på klotterplanket när du gjort personbästa
Det finns nu 3 testbanor i Stättaredsskogarna. Banorna är till för att testa din löpstyrka i orienteringsteräng. Första gångerna kommer den givetvis att ställa prov pådin orienteringsskiclighet. De första gångerna du springer banorna/banan kommer tiden att förbättras av att du känner igen dig allt mer och mer, givetvis kan bättre vägval förbättra din tid. Banan Backe finns i 2 varianter Lång och Kort. Svart svårighetsgrad. Bana 1 finns i 3 varianter Lång, Normal och Kort. Svart svårighetsgrad. Bana 2 är en ungdomsbana lämplig för 11-14 åringar. Kan givetvis användas av nybörjare, bara de får sällskap 1:a gången. Startpunkter och kontroller är i naturen markerade med plastskiva på pinne. Plastskivan är ca. 15 x 15 cm och målad som en orienteringsskärm på ena sidan. Kontrollnummer, OK löftan och testbana finns skrivet på alla skärmar. Mallkartor finns i en Tidsskriftsmapp i klubbrummet. Lösa kontrolldefinitioner finns också, tar kontrolldefinitionerna slut rapportera till Bosse. Rita in din favoritbana och spara den till kommande gånger. Mallkartorna får inte lämna klubbstugan, skall ej användas på träning. Välj ut en bana som har lagom längd för just dig och använd den kontinuerligt. När du blir starkare och dina banor blir längre på tävling kan du välja en längre bana Lycka till

Av: Bo Månsson