Christan 19:e i H18E på Junior Cupen i Uddevalla

Christian Nilsson svarade för en fin insats när dagens deltävling avgjordes nordöst om Uddevalla på Herrestadsfjället. En slutlig 19:e plats i H18 Elit endast 3 minuter och 25 sekunder efter segrande Matthias Kyburz, springandes för det Tjeckiska Juniorlandslaget. Christan som fick en reservplats på tävlingsdagens morgon och visade att han förtjänade den.
I samma klass placerade sig Johan Antonsson på en 63:e plats, 8 minuter och 12 sekunder efter segrande Matthias. Som siste herrjunior från klubben var Tomas Axelson med och sprang i H18 och placerade sig på en 52:a plats, 14:28 efter segrande Anton Sundin – Strängnäs-Malmby OL . I klassen D18 Elit hade Elin Månsson en tyngre dag. En slutlig 24:e placering blev dagens resultat, 4 minuter och 13 sekunder efter jämn åriga segraren Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, som tog hem segern med 23 sekunder före Katarina Svahn, IFK Mora OK. En 3 minuters bom redan på första kontrollen gjorde att Elin direkt hamnade en bit ner i resultatlistan men ett i övrigt bra lopp räddade dagen något. I klassen D20 Elit gjorde Anna Månsson ett bra lopp utan bommar och slutade på en 35:e plats, 8 minuter och 6 sekunder efter segrande Maja Alm, Ulricehamns OK. Lördagens deltävling i Silva Junior Cup ströks redan innan start då 3-5 cm blött snö hade fallit över tävlingsområdet under natten mellan fredag och lördag. Snön stoppade inte löftan löparna utan samtliga startade även om tyvärr Johan stämplade fel. Övriga löpares resultat: D20E, Anna Månsson 44:a D18E, Elin Månsson 20:e H18, Christian Nilsson 29:a H18, Tomas Axelson 30:e

Av: Stefan Månsson