Damerna 101:a på 10mila

Damlaget placerade sig på en preliminär 101:a plats när årets 10mila avgjordes vid Rosenbergs slott. Marie Arnesson plockade många platser på sista sträckan och 100:e platsen var inte långt borta. 100:e placerade Närpes OK var 10-talet meter förre i mål.
På första sträckan gjorde Elin Månsson ett bra lopp och sprang över mållinjen på en preliminärt delad 52:a plats. 4 minuter och 50 sekunder efter sträcksegrande Linnea Gustavsson, Visborgs OK. Elin tyckte dock att det var tungt att springa och vågade inte gå på fullt i början. På andra sträckan gjorde Josefin Antonsson ett överlag bra lopp, det blev slutligen en delad 90:e plats och 12:57 efter ledande lag på sträckan. Helena Isaksson hade det tung på tredje sträckan. Vårens sjukdom har säkert sitt i att det gick tungt. Till slut blev det en 142:a plats efter sträckan, 26:39 efter. På fjärde sträckan gick Anna Månsson bra och plockade till 123:e plats, 35:38 efter ledande lag. Marie gick ju som sagt bra på sista och plockade 22 platser. Vi återkommer under söndagen eller natten till söndagen med herrarnas framfart i skogen.

Av: Stefan Månsson