Hallands tredagars!

Här följer några ord från tävlingsledaren om Hallands tredagarsarrangemanget!
Nu är TC och camping avstädade och allt bortkört. Jag gjorde en inspektion nu på förmiddagen och allt såg bra ut Jag måste ge en eloge till de tävlande Mycket lite skräp att ta bort Ett tack till alla i Fjärås för ett gott samarbete och mycket goda insatser under alla tre dagarna. Arrangemanget vid Tjolöholm tyckte jag var mycket bra Ett välordnat TC med nära till allt och lätt att överblicka för de tävlande. Jag lyssnade på ett antal löpare och övervägande flertalet var nöjda med banor och terräng. Jag har läst en del om diskussionen på alternativet främst angående kartskala. Man kan konstatera att de flesta kritiker till skalan 1:5000 inte var på tävlingen. Dessutom skalan kan väl inte vara avgörande det är väl terräng och banläggning som är det väsentliga och det är vad de som var där håller med om. Vad gäller karta tryckt på plastat papper kommer den diskussionen att fortsätta. Det finns naturligtvis för och nackdelar och SOFT borde styra upp reglerna kring detta. Mitt helhetsintryck av den totala tävlingen är att vi genomförde en tävling som de allra flesta av deltagarna kan vara mycket nöjda med Det fanns ett antal skönhetsfläckar som jag som tävlingsledare har det fulla ansvaret för. Jag tycker dock att det positiva överväger. Några exempel Genomgående bra banor Alla fick rätt karta i rätt tid Inga köer vid avläsningen Inga felande sportidentbrickor Snabb resultatgivning både på plats och på nätet Med ett kort undantag på söndagen var det inga långa väntetider för att registrera öppna banor Utmärkt marka med bra sortiment och trevlig personal Koncentrerade TC med nära till dusch och toaletter. Korta avstånd i övrigt Fungerande duschar (med ett kort undantag på lördagen med kö i damduschen) Bra barnpassning med upp till 40 barn trots att endast ett tiotal hade anmält behov av barnpassning. Uppskattat knatteknat rund Stättareds gård Tävlingen avslutades under söndagen så att alla kunde lämna TC kl 13.45 Vi erbjöd en enkel husvagnscamping. Det var en enkel camping men fantasisk professionellt genomfört fölr att vara enkel. Ett stort tack till alla som var delaktiga i arrangemanget. Den positiva inställningen och det goda samarbetet gör det roligt att jobba. Glädjande och tacksamt är att så många icke aktiva orienterare ställer upp och möjliggör arrangemanget Som sagt ett stort tack till alla Jag kan inte låta bli att speciellt tacka 4 personer för insatser utöver det vanliga Stefan Månsson. Du gör en insats utöver det vanliga och du gör det mycket professionellt Rune Karlsson. En enastående insats som TC ansvarig. Många veckors slit som gav ett bra resultat. Bo Månsson. Att lägga banor för två etapper så att det blir bra orientering för alla är en utmaning. Förutom att lägga banorna är det en massa annat som tillkommer som t.ex. se till att allt kommer på plats i rätt tid programmerat och klart. Få anar hur mycket tid som du har lagt ner på detta. Du skall vara nöjd med resultatet. Owe Karlsson . Mycket bra arbete med campingen Tacka dina barn och medarbetare för insatsen Nu är tävlingen avslutad. Återstår att sortera material och inte minst många timmars arbete för Ing Mari att få ut fakturor och få in pengar Bengt

Av: Magnus Hansson