Jesper fyra i O-ringen.

27 Löftingar kom till start i årets 5-dagars i Boden. Bäst av alla gick det för Jesper Johansson som slutade på en mycket fin fjärdeplats i H11. Jesper inledde veckan väldigt starkt och var efter tre raka tredjeplatser uppe i ledning totalt på onsdagen. De sista dagarna blev det några misstag, men ändå en mycket bra fjärdeplats bland landets bästa elvaåringar. Grattis Jesper.
Även Adrian Vartia sprang bra hela veckan och efter fem jämna lopp blev det en 17:e plats till slut i H12-klassen bland över 100 startande. Vår enda representant i elitklass var Elin Månsson. Elin visade att formen kommer allt mer efter haft problem med skador till och från. Mot stora delar av världseliten hamnade Elin till slut på plats 42 i D21 Elit. I H21 kort sprang Olle Winroth mycket starkt och blev 13:e man och bästa Hallänning. Tuffaste insatsen i klubben (ihop med Elin) får vi nog ändå tillskriva grabbarna som sprang H21-lång och hade banor på närmare 13 km flera dagar i storkuperad terräng. Tobias T, Johan A och Stefan R var det som svarade för den bedriften och den som lyckades bäst av dem var Stefan med en 88:e plats. Ungdomarna kämpade på bra hela veckan trots värme och långa avstånd till start. I H10 hade klubben återigen tre löpare och bäst gick det för Tobias Johansson som blev 33:a bland över 140 anmälda. Bra sprang även Jakob Moberg som blev 46:a och Victor Hansson som blev 51:a. I H16 kämpade Joakim Handin på bra och tog sig runt alla dagarna i huvudklassen trots betydligt svårare banor än på hemmaplan. I U-klasserna sprang Filip Hansson in på en total 35:e plats i U1 och Andreas Handin på en 65:e plats i U2. I inskolningsklassen tog sig Oskar Moberg runt alla fem dagarna med godkänt resultat. Boden bjöd på fantastiskt väder hela veckan och farhågorna om mycket mygg kom på skam. Terrängen var något stening, men härlig öppen tallskog mestadels och klurig och rolig orientering. Nästa år går o-ringen i Kristianstad. Då hoppas vi på stor uppslutning från klubben och troligen blir vi då många fler som bor på centralorten.

Av: Magnus Hansson