5 Guldmedaljer på Lång-DM.

I blöta bokskogar i Åkulla avgjordes DM i orienteringens blå band, den klassiska distansen som numera kallas långdistans. Precis som på övriga DM-tävlingar blev det ett helt knippe medaljer till Löftan.
Segrade gjorde Jesper Johansson i H12, Magnus Johansson i H14, Hans Antonsson i H60, Gösta Lindqvist i H70 och Marie-Louise Lundström i D70. Stort grattis till våra guldmedaljörer. I D21 tog våra duktiga seniortjejer placeringarna 2-4 med Elin Månsson på silverplats följd av Josefin Antonsson Hanning och Marie Arnesson Galler som hade en hård kamp om bronset. I H12 blev det återigen en dubbelseger då Adrian Vartia idag var några minuter efter Jesper på andraplatsen. Även i H14 blev det ytterligare en medalj då Filip Svensson knep sin fjärde dm-medalj. Filip var trea den här gången, 2,38 efter Magnus. I H10 fick även Tobias ytterligare en dm-medalj med en fin tredjeplats. Här var även Victor Hansson fyra och Jakob Moberg åtta. I den hårda H16 klassen blev Halmstadkillarna idag för svåra för Daniel Andersson, men medaljplats igen nu som trea. Även Alice Hultin lyckades springa hem en pallplats till i D14. Den här gången som tvåa endast 36 sekunder från segern. I D12 sprang också Johanna återigen bra och blev trea idag och fick alltså kliva upp på pallen för tredje gången under dm tävlingarna. Bland de vuxna placerade sig även Harry Lundström, JB Larsson och Ulrika Johansson sig på pallplats med varsin tredjeplats. I framtidsklassen U1 knep också Filip Hansson en förstaplats åt klubben. Vi kan summera två mycket framgångsrika DM-helger för klubben. Nu går säsongen in i sitt slutskede men många roliga tävlingar finns kvar i närområdet och en del på lite längre avstånd som 25-manna, Daladubbeln, Smålandskavlen mm. /Magnus

Av: Magnus Hansson