Framgångar på medel-DM.

I strålande solsken avgjordes dagens medel-dm. Rigor var arrangör på vår gemensamma SM-karta från 2007. Totalt sju segrar blev det för klubben denna dag då hela 53 stycken Löftingar var ute i skogen.
Hemmaplan hjälpte säkert till så att vi var största klubb i Halland för dagen med hela 53 startande. Att säga att det var fördel av hemmaterräng var nog annars att ta i då vi haft väldigt få träningar på kartan trots att den nu är 6 år gammal. Precis som för SM-löparna 2007 väntade både tuff och kuperad terräng med svår orientering med bitvis detaljrika höjder med skymd sikt. Våra ungdomar stod återigen för mycket bra prestationer. I båda de yngsta killklasserna blev det dubbelseger. I H10 genom de två nioåringarna Tobias och Victor där Tobias var 8 sekunder före. Även i H12 var det jämnt mellan Jesper och Adrian där Jesper knep segern dryga halvminuten före Adrian. I H14 tog Filip en imponerande seger på en klurig bana mot ett starkt startfält. Klubben tog även hem U1 genom blott åttaårige Simon Corneliusson som dessutom sprang banan helt själv. Övriga medaljer på ungdomssidan togs av Daniel som var tvåa i H16 och Alice som var trea i D14. I huvudklasserna hade Löftan 50 procents representation på den gemensamma prispallen då Josefin var tvåa i D21 och Marie trea. Här var även Anna nära pallen med en fjärdeplats. I H21 visade Joakim återigen att han är som bäst när det är klurig och tuff orientering. En fin tredjeplats blev det med flera fina skalper i resultatlistan. Även våra äldre löpare visade god form och det blev seger i D55 genom Anita, i H70 genom Gösta och i D70 genom Marie-Louise. Även Hans sprang starkt i H60 och vara bara 33 sekunder från segern. I H70 var Roland två och Harry trea så trippel Löftan i topp alltså i H70. Även JB var tvåa i H75 och Birgitta i D65. Stort grattis till er alla. (För bilder på dessa segrare och övriga medaljörer: se löftans facebooksida) Går bara att lägga in fyra bilder här, något att lyfta fram till den nya hemsidan som Stefan Månsson lovat att ordna åt oss. Nu laddar vi för nya medaljer imorgon på stafett-dm i samma terräng. /Magnus.

Av: Magnus Hansson