OK Löftan-ungdomar representerade Halland-Skåne

Alice Hultin (D15-16) och Adrian Vartia (H13-14) representerade Halland-Skåne i http://unionsmatchen.com/ där de tävlade mot 6 andra distrikt. Det började med individuell tävling på lördagen. Banan var svårorienterad i mycket kuperad terräng. Adrian gjorde väldigt bra lopp och slutade 4:a, endast 47 sekunder efter segraren. Alice sprang också bra och kom in på en fin 19:e plats. Både Alice och Adrian är yngst i sina klasser, vilket visar att OK Löftan ungdomarna står sig bra i denna tuffa konkurrens. På söndagen var det stafett. Orienteringen var svårare och mer kuperad än lördagens tävling. Både Adrian och Alice kämpade tappert under stafetten men de sprang inte lika bra som på lördagen.
I helgen har 32 ungdomar från Halland och Skåne tävlat tillsammans mot de bästa orienterarna från distrikten Västergötland, Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Akershus-Oslo, Østfold och Buskerud i klasserna D13-14, H13-14, D15-16 och H15-16. På lördagen var det individuell tävling med svår och tuff orientering i härligt väder. Bäst av våra deItagare gick det för Simon Harden Skåne 2:a, Adrian Vartia Halland 4:a i klassen H14 och Olle Josarp Halland 5:a i H16. Efter första dagen låg Halland-Skåne på 4:e plats i den totala poängräkningen. På söndagen var det dags för stafett. Arenan var en riktigt vacker skogsarena belägen i anslutning till en tjärn med en varvningskontroll på andra sidan. Söndagens banorna var ännu mer krävande än lördagens och det var inte många löpare från Halland och Skåne som var helt nöjda med sitt lopp. Det bästa Halland-Skånelaget (Lag 1) hamnade på 18 plats. I laget ingick Jenny Bredfelt Skåne i D16, Simon Harden Skåne i H14, Irmalinn Nilsson Skåne i D14 och Olle Josarp Halland i H16. Alla stafettlagen kämpade tappert, men Halland–Skåne halkade ner på en 6 plats i poängräkningen efter dag 2. På bilden ser ni en växling mellan Irmalinn och Olle Det var ett härligt gäng ungdomar som umgicks över distrikten och hade mycket trevligt tillsammans. Nedan finns en bild på gänget. Tack för en riktigt trevlig och spännande orienteringshelg! Ledarna från Halland-Skåne via Tommy

Av: Patrik Corneliusson