Tjoget 2014 – Resultat

I vackra Rasslebygd – på samma område som emmabodafestivalen normalt håller till – avgjordes det 39:e Tjoget. Totalt 70 lag ställde upp med vardera min 20 löpare. OK Löftan ställde upp med 23 löpare varav 7 debutanter och kom efter mycket kämpande på en fin 22 plats.
Tävlingen började på lördagen klockan 15.00 och omkring 18.30 hade 7 sträckor klarats av och OK Löftan låg på en 29 plats. För OK Löftans del inledde Torkel Davidsson som höll bra fart i skogen. Som andralöpare tog Adrian Vartia över och sprang förbi 8 löpare under sin sträcka. Efter det tog de yngsta i laget över; Tobias Johannsson, Victor Hansson och Simon Corneliusson. De gjorde en jättebra insats och sprang förbi ett lag i skogen. Allra bäst gick det för Joakim Antonsson som lyckades springa upp laget 11 placeringar och Magnus Hansson som avancerade ytterligare 6 placeringar. Efter de 7 inledande sträckorna var det uppehåll för alla lag fram till klockan 01.00 då tävlingarna skulle dra igång igen. Vissa hade endast tid att äta middag för att sedan gå och lägga sig för att vara pigga i skogen för nattpasset. För andra fanns det mer tid och då var det mycket diskussioner, analys av sträckorna där man bland annat kunde lära sig om luriga gropar gömda under ormbunkar och om brännässlor långa som upp till hakan. Allt för att kunna få med sig några bra tips inför sin egna sträcka. Ungdomarna hade tid att umgås en stund, även med löpare från andra klubbar. En del tog igen sig genom att spela fotboll. Stora delar av laget hann också samlas vid Owe Anderssons husvagn för lite taktiksnack och tidsestimat för vilket tid man behövde gå upp på natten för att komma i tid till sin start. Magnus Johansson inledde natten starkt och klättrade direkt tre placeringar efter att ha legat och växeldragit med några löpare. Erik Schultz upplevde skogen som svårsprungen men trots det sprang han in på en bra tid och hade vid växlingen till Tobias Thorsson avancerat en placering. Tobias hade vaknat på helt rätt sida och sprang upp laget 6 placeringar samtidigt som det nu började bli betydligt ljusare ute i skogen. En stund senare, omkring 06.30 startar Jesper Johansson sin sträcka och han springer den snabbast av alla lag vilket gör att OK Löftan avancerar ytterligare två placeringar. Mycket roligt och imponerande! Patrik Corneliusson som sprang samma sträcka slutade på en delad andraplats. Under de avslutande sträckorna har det varit flera omstarter och i samma veva blir tjogets hemsida överbelastad, vilket gör att det börjar bli svårt att hänga med exakt hur laget ligger till. Extra bra gick det för Daniel Andersson som plockade 3 placeringar på täten. Även Jonas Hultin, Samuel Henningsson, Marie Arnesson Galler och Filip Svensson sprang bra i skogen och såg till att OK Löftan höll sig bra placerad. Stefan Ring sprang den avslutande sträckan på en riktigt bra tid och sprang förbi 3 lag. Nästa år vill Magnus Hansson att vi siktar på att få ihop två lag och gemensam bussresa till Tjoget. Det är jätteroligt att springa stafett och kanske ännu roligare och mer spännande att sedan följa de övriga i laget och se hur alla verkligen tar ut sig till max. Bra kämpat allihop! http://www.tjoget.nu/index.php?page=resultat-2014 Fler bilder finns på OK Löftans facebooksida.

Av: Patrik Corneliusson