Medaljer till Löftan på stafett-dm i Falkenberg

Löftan hade nio lag på startlinjen när årets stafett-dm avgjordes i Falkenberg i tuff och kuperad terräng. Fem medaljplatser blev det till klubben.
I H21 hade vi två år på raken tagit hem älghornet som bästa herrseniorlag i länet. I år var Halmstad favoriter och de höll för trycket genom att vara först vid alla växlingar. Båda våra lag sprang riktigt bra och förstalaget sprang in på en mycket bra andraplats ca 6 minuter efter Halmstad. I laget sprang Joakim, Olle och Jonas. Även andralaget som inledde med Johan och Tobias sprang riktigt bra och var dryga tio minuter efter förstalaget. Stefan kunde på sistasträckan föra upp laget till bronsplatsen. I HD12 inledde Jesper på bästa sätt genom att vinna förstasträckan klart. Ut på andra for Johanna, Jakob och Victor. Alla tre sprang bra och Löftan ledde fortsatt med ca 5 min när Tobias stack ut på den sista gula sträckan. Tobias höll nerverna i styr och höll undan för de jagande 11-12 åringarna och förde in Löftan till seger för andra året i rad i HD12. Bra kämpat alla fem. I HD16 sprang Alice, Filip och Adrian. En fin fjärdeplats blev det för trion i hård konkurrens. Av de gamla rävarna lyckades gubbarna i H120 knipa segern med knapp marginal. Magnus J, Torkel och Magnus H var det som sprang i laget. Ännu mer rutinerade trion Gösta, Bosse och Christer bärgade silvret i H200 och i D120 sprang våra duktiga damer riktigt bra och blev trea. I laget sprang Josefin, Liselotte och Ulrika.

Av: Magnus Hansson