Framgångar på Hallandspremiären

En hel helgs tävlande för många Löftingar på gamla militära övningsfältet Nyårsåsen i Halmstad är avslutad. Som vanligt var det våra ungdomar som stod i fokus resultatmässigt, men allra roligast var det stora deltagandet från klubben av både ungdomar och äldre löpare.
Det var samma mål och start alla tre dagarna vid skjutfältets värmestuga. Trots det var det olika terrängområden som bjöds varje dag när de södra klubbarna i länet ordnade natt, medel och långdistans. Allra störst deltagande var det från klubben på lördagens medeldistans då hela 44 medlemmar var ute i skogen. Det gjorde oss till största klubben på tävlingen och vi hade också flest ungdomar av alla (20 st). På den här videon kan ni se en drönarinspelning från lördagen. Kolla ordentligt så ser ni flera Löftingar i filmen. http://www.youtube.com/watch?v=p80Fg2p2YRE Resultatmässigt blev det väldigt många bra prestationer i helgen från klubben. Johan Antonsson sprang återigen riktigt bra i H21 både på lördagen och söndagen och var bäste Hallänning båda dagarna. Riktigt bra gjort Johan! I H14 var det återigen stor Löftandominans. Adrian tog hem segern både på fredagens och på lördagens tävling trots stora startfält. Jesper sprang som alltid också riktigt bra och stabilt och var tvåa alla tre dagarna. Riktigt imponerande av båda två. De kommer garanterat att sporra varandra till fortsatt utveckling framöver. Om tiomilalaget får någon sjukdom så vet ni vilka ni kan ringa och håll igång träningen nu seniorerna om ni vill behålla era platser i laget framöver. Även Axel gjorde en bra prestation på söndagen och klarade den svåra H14-banan galant. H12 killarna fortsätter också att springa bra. Tobias var etta, trea, och sjua på de tre tävlingarna. Imponerande att få till en seger i det stora startfältet. Victor var fyra, nia och femma. Även Andreas och Jakob sprang bra i H12 och tog många poäng i Hallands ungdomscup. I H10 fortsätter Simon att gå som en raket, tvåa på lördagen och femma på söndagen och totalledning i ungdomscupen. På lördagen var dessutom Oskar femma, Albin sjua, Vilhelm åtta och Filip tia och på söndagen var Filip sjua och Albin på en tionde plats. Bra kämpat H10-gänget. I H12 kort sprang Gustav som gjorde säsongspremiär riktigt starkt och tog hem segern. Vilken start på säsongen. I H16 sprang Filip bra i helgen, framförallt riktigt bra på lördagen med en fin tiondeplats och bäste Hallänning. På lördagen var också Daniel med i H16 och klarade den nya klassens svårare orientering utan problem. I D14 orienterade Johanna galant både lördag och söndag utan bommar och knep många cuppoäng. I D16 kämpar Alice på och håller sig högt uppe bland Hallänningarna efter tre stabila lopp. Roligt också att vi även hade deltagande i D10 genom Ida Andersson. En fin sjätteplats blev det på lördagens tävling. Bra gjort Ida. I U1 kämpade både Hugo Corneliusson, Elin Andersson och Oskar Moberg sig runt. Bra kämpat av dessa unga medlemmar. Nästa helg är det tävlingar utanför Anneberg med Rigor och IFK Göteborg som arrangör. Båda tävlingarna ingår i Hallands ungdomscup. /Magnus

Av: Magnus Hansson