Påsktävlingarna är igång – Friskusträffen avgjord

Idag på långfredagen bjöds det på ett fantastiskt vårväder ute i Åkulla. Om det var lika fantastiska förhållanden i skogen råder det delade meningar om. Från TC-området hörde jag allt från ”vilken härlig lättsprungen terräng” till ”fy vad risigt och svårsprunget”. För oss åskådare var det helt perfekt i alla fall. Ett stort, härligt och piggt Löftangäng var samlat. 42 startande och några åskådare så vi var minst 60 löftingar på plats. Givetvis sprang åter våra ungdomar bra. Simon, Jesper och Lukas vann sina klasser; H10, H14 resp H17-20 kort. Adrian blev tvåa i H14 endast slagen med knappa minuten av Jesper. Alice sprang in på en fin tredjeplats i D16. Bra jobbat.
Ytterligare bra prestationer idag är Filips fjärdeplats i H 16, Magnus femteplats i samma klass och Jakobs femteplats i H12. Många fina poäng blev det i Hallands ungdomscup. I D21 sprang Marie snabbt och kom in på en sjätteplats, endast slagen med 11,54 av Sverigeettan Tove Alexandersson. Hon visade verkligen att formen är tillbaka efter graviditeten. Bland åldermännen sprang Gösta in på bästa placering. En fin fjärdeplats blev det i H70. Fullständiga resultat nås http://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=8718&groupBy=EventClass. /Jeanette Persson

Av: Stefan Ring