Unionsmatchen 2015 i Alingsås

I helgen har 28 ungdomar från Halland och Skåne tävlat mot de bästa orienterarna från 7 distrikt.

Dessa är Västergötland, Göteborg, Bohuslän-Dalsland, Akershus-Oslo, Østfold och Buskerud.

Tim Johansson, Filip Bengtsson, Filip Svensson, Elwira Wildheim, Alice Hultin, Elin Carlsson, Elsa Ericsson, Adrian Vartia, Noah Bechtel och Jesper Johansson representerade Halland.

På lördagen var det individuell tävling med svår och tuff orientering i busväder. Bäst gick det för Jesper Johansson som kom in på femteplats i H14.

Jesper finns på bilden längst till höger och Adrian Vartia till vänster iklädda Skånetröjor.image1

På söndagen tävlade lagen i stafett. Arenan var en vacker skogsarena. Där man som åskådare stod mitt i centrum av växlings- och publikkontroller samt målgång.

image2Banorna var relativt snabba och kluriga, vilket gjorde att det blev en väldigt spännande stafett med mycket omskiftningar i placeringar mellan lagen.

Alla deltagare från Skåne-Halland kämpade tappert och gjorde sitt yttersta i stafetten. Det bästa Skåne-Hallandslaget hamnade på plats 18 och löparna var Erik Winblad, Hilda Axelsson, Adrian Vartia och Irmalinn Nilsson.

Skåne-Halland hamnade på 5 plats av 7 distrikt i den totala poängräkningen under tävlingsdagarna. Laget med mest poäng sammanlagt blev Akershus-Oslo.

Det var ett härligt gäng som umgicks över distrikten och hade väldigt kul tillsammans .

image3

Tack för en trevlig och spännande orienteringshelg!

 Ledarna från Halland-Skåne