Hallands tredagars är avgjort

Jesper 2 Adrian Magnus Marie SimonFriskus och Nackhe bjöd på ett välordnat arrangemang i Åkullas kuperade bokskogar. Runt 50 Löftingar var med och tävlade varje dag. Allra bäst gick det för rutinerade Magnus Johansson som lyckades hålla undan i en spännande jaktstart och ta en knapp seger i H45. Den närmast jagande var nästan ifatt på slutet, men Magnus lyckades öka farten och visa att senaste tidens toppform håller i sig. Stort grattis.

I H14 gav sig Jesper ut som tvåa knappa minuten efter ledaren och Adrian som sjua. Jesper var mitt på banan ikapp täten, men fick ge sig på slutet och slutade som fin tvåa i en stor klass. Adrian gjorde även han en riktigt stark slutetapp och sprang ikapp flera andra och efter en mäktig spurt blev det en fjärdeplats. Även Axel kämpade på bra med tuffa och svåra H14-banor och slutade på 45:e plats. Bra gjort alla tre.

I H10 sprang Simon ruskigt fort alla tre dagarna. Det blev några krokar, men trots det räckte farten till en andraplats. Dessutom seger i Varbersloppet på lördagseftermiddagen, vilken energi. I H10 kämpade även Filip och Albin bra och blev 19:e respektive 29:a.

Marie sprang riktigt bra i D21 och lyckades efter en bra inledning och avslutning på tredagars komma tvåa. I samma klass sprang även Josefin och blev nia efter en bra sista etapp.

I H12 hade vi tre killar till start och killarna blev också topp tre i Halland. Allra bäst gick det för Tobias som i vanlig ordning höll nere misstagen och sprang snabbt. Det räckte till en bra åttondeplats med snudd på ännu bättre resultat på slutet, men kom till fel sista kontroll. Även Victor sprang stabilt och bra och kom på elfteplats och Jakob dök upp några minuter senare på en fin 17:e plats i det 58 man starka startfältet.

I en tuff D16-klass sprang Alice bra och blev bästa Hallänning på en fjortonde plats. i H16 hade vi tre snabba killar till start. Magnus slutade på 17:e plats, Filip blev 21:a och Daniel 30:e man. Bra jobbat killar.

I D10 kämpade Ida på bra och forsade fram till en 26:e plats och kompisen Annie blev 36:a i D12. I D14 sprang Johanna stabilt och blev till slut 39:a i en tuff klass.

I H21 lång hade vi tre tuffingar till start. Stefan Ring som vägrar springa gubbaklass lyckades visa seniorerna att han kan än och blev bästa Hallänning efter tre bra lopp på en 19:e plats. Joakim slutade 28:a och Johan nöjde sig med två dagars tävlande.

I den 75 man stora H70 klassen inledde Gösta strålande, men en miss på andra dagen gjorde att tiden rann iväg, men det blev ändå till slut en fin 13:plats.

Även Lukas kämpade på starkt i H17-20 kort med ett leende på läpparna. Härligt att se glädjen.

Vi hade även några yngre kämpar som sprang U-banor eller öppna banor en eller flera dagar. Hugo, Elin, Gustav, Andreas, Joakim, Samuel, Ella, Almer, Agnes och Melker. Kul att ni var med och kände på stämningen. Många fler bilder hittar ni på Löftans Facebooksida.

 

Alla goda resultat bådar gott inför o-ringen som drar igång i Borås nästa söndag. Hoppas att många kommer och springer någon dag ihop med oss 48 Löftingar som är föranmälda.

Nästa år är det vi som arrangerar tredagars på hemmaplan.