Rapport från sprint-dm och sprintstafetten

Sprint 4DM sprint 1DM sprint 2DM sprint 3

I år var det premiär i Halland för dubbeltävling i DM-sprint och sprintstafett på samma dag med mål vid Kungsbacka torg. På ungdomssidan hade vi lockat många löpare att vara med och det bjöds på rolig sprintorientering där det gällde att vara med hela tiden i de täta gränderna. Tyvärr lyste våra seniorer och många av våra äldre löpare med sin frånvaro denna dag trots närheten till en DM-tävling. Hoppas på bättre uppslutning totalt sett kommande två DM-helger så att vi kan matcha Halmstad som gick man ur huse och var största klubb. På den inledande sprinten hade vi 5 klassegrare och i stafetten lyckades vi ta två bronsmedaljer.

I båda de yngsta klasserna D och H 10 blev det Löftansegrar genom Simon och Ida. Stort grattis. Jesper var som vanligt säkerheten själv och tog hem H14 och Magnus Johansson vann H16 efter ett riktigt snabbt lopp. Bra jobbat grabbar. Även skribenten lyckades ta hem ett DM-guld i H35 när några av de värsta konkurrenterna var snälla och gick ner i H21. Medalj blev det även till Gösta som var tvåa i H65, bara 17 sekunder från segern.

Våra övriga ungdomar sprang också riktigt bra. I H10 var Albin fyra och Filip åtta. I en stor H12-klass var Tobias fyra, Victor femma, Gustav sjua, Andreas åtta och Hugo artonde. I H14 var Adrian fyra och Axel blev femma av fjorton Hallänningar efter ett starkt lopp.

I H16 där alltså Magnus vann sprang även Filip starkt och blev fyra, bara 19 sekunder från bronset.

I D12 var Annie 13:e och i D14 var Johanna nia och i D16 var Alice 13:e. Lukas kämpade på i H18 och blev sexa. I U1 sprang Agnes snabbt igen och blev femma.

I den efterföljande stafetten hade Löftan 7 lag till start. Fyra i HD12, ett i HD16 och två i HD21.

Våra fyra jämna HD12-lag kämpade alla riktigt bra och det var härligt att se glädjen trots att många var nervösa innan start. Alla fyra lagen sprang riktigt bra och placeringsmässigt gick det allra bäst för laget med Tobias, Annie, Hugo och Annie igen som blev femma. Extra plus också till våra fyra tjejer som alla fick springa dubbla sträckor. För några var det dessutom premiär i stafettsammanhang. Riktigt bra kämpat Olivia, Leah, Ida och Annie.

I HD16 var det riktigt jämnt och spännande hela stafetten mellan tre lag. Jesper, Alice, Adrian och Alice igen knep till slut bronset, men hade inte långt upp till de två tätlagen.

I HD21 var det Linda och Patrik som sprang i ena laget och Katarina och Jonas i andra laget som fick försvara Löftans färger på seniorsidan. Båda lagen sprang bra och extra bra gick det för paret Corneliusson som något överraskande knep en bronsmedalj i HD21. Stort grattis. Riktigt bra gjort.

Nu laddar vi för nästa veckas DM-stafett i skogarna i Vilshärad. Då ska vi visa övriga Hallandsklubbar hur man springer stafett.

/Magnus H

2 kommentarer

    1. Vi var nog de som blev mest överraskade! Jag får tacka Linda för att hon sprang så bra! 🙂

      Bra kämpat alla ungdomar, speciellt tjerna som fick dubbla!

      Riktigt kul med fyra HD12 lag!

Kommentarer är stängda.