Seger i IFK-stafetten

Löftans fem lag sprang riktigt bra på klassiska IFK-stafetten i Skatås och allra bäst gick det för H10-killarna i H30-klassen som tog hem segern. Andra året på raken som Löftan vinner H30.

H10 IFK

 

Först ut var den öppna klassen där Magnus Johansson startade. Vid varvningen hade tre löpare ryckt åt sig ett större försprång och självklart var Magnus med i täten här och de tre höll sen ihop in mot mål.

Ut på andra rusade Alice i ett riktigt tufft tempo för att hänga på Sävedalen. Vad Alice inte riktigt visste var att Sävedalen skickade ut en riktigt snabb seniordam. Jonas sa vid mål att Alice kommer hänga på tills hon kräks och det var ungefär vad Alice gjorde, men vid tvåan insåg hon att det nog gick lite för fort. Tyvärr kom sen en bom på trean efter den snabba inledningen, men resten av banan gick bra och Alice höll emot bra och växlade som 13e lag i den hårda konkurrensen. De avslutande seniorsträckorna skulle bröderna Antonsson ta hand om och Joakim inledde med ett starkt lopp och kom in i en klunga på 8:e plats. Johan som varit stark hela säsongen inledde hårt, men tyvärr kom även här en bom på tredje kontrollen. Sen gick det stabilt och in mot spurten kom Johan på en stark sjundeplats av 38 lag. Bra jobbat alla fyra.

 

Till start i dag hade vi tre ungdomslag. Två stycken i H36 och ett i H30.

I H30 inledde Vilhelm starkt och växlade som 10:e lag av de 22 lagen, bara 2 minuter från täten. På andra sträckan som är en parallellsträcka där upp till tre löpare får springa sattes det högsta fart direkt av Albin, Oskar och Filip. Av 36 löpare på sträckan var Albin snabbast, sekunderna före Oskar som var sträckatvåa och dryga minuten före Filip som var sträckåtta. Det gjorde att Löftan nu låg på tredje plats totalt bara 11 sekunder efter ledande Landehof.

Ut på sista satsade Simon allt vad han hade och bara 9 minuter senare på 1,9 km kom han rusande mot mål i ensam ledning. Jublande lagkamrater följde med på upploppet och Löftan ropades ut i högtalarna som vinnare av H30. Stort grattis alla 5.

I H36 hade vi två lag till start och även här kom det 22 lag till start. Gustav sprang iväg för Löftan 1 och Hugo för Löftan 2. Båda sprang starkt och var nöjda med sina lopp där det inte var några misstag att prata om. Löftan 1 låg 17:e och Löftan 2 19:e och det var jämnt uppåt i resultatlistan. Ut på andra sprang Andreas i lag 1 och Victor i lag 2. De kom ihop på slutet och växlade efter snabba lopp som 15:e och 16:e lag med en större klunga precis framför sig. Tobias fick gå ut några meter före för lag 2 och sprang i väg i full fart för att Jakob i lag 1 inte skulle få rygg på honom. Båda sprang riktigt starkt och plockade ifatt klungan som gick ut före dem. Tobias rusade in på en sjunde plats och Jakob förde in sitt lag på en tionde plats mindre än 2 minuter upp till plats 5. Bra kämpat alla 6 killar.

Vi hade även ett lag i propaganda röd som kämpade väl. Patrik växlade först på förstasträckan och efter att Jonas och Jeanette sprungit blev det till slut en 20:e plats.

/Magnus H

(Tyvärr ingen bild på lag 2 i H36 eller propaganda)

H36 ifk

Oppen IFK