Första etappen av ungdomsserien avgjord

Första deltävlingen av årets ungdomsserie avgjordes vid Nackhestugan utanför Tvååker. 42 Löftingar kom till start och flera sprang sin första tävling på egen hand, bl.a. Oskar Moberg på bilden som gjorde debut i H10 med en femte plats. Bra kämpat alla grönblåa.

 

Fyra segrar blev det till klubben denna dag i det stigrika området vid Nackhes klubbstuga. I U2 vann Melker Johansson efter ett snabbt lopp. Bröderna Jesper och Tobias Johansson tog också varsin knapp seger trots att de gick upp en klass mot ordinarie tävlingar. Dessutom var kusin Erika snabbast i D16 kort.

Erika

I U2 var det Löftan på dom fyra första placeringarna. Förutom Melkers seger var Lisa Åkerberg tvåa, Agens Paulsson trea och Zebastian Ardfors fyra. Dessutom kom Ella Andersson åtta i den stora U2-klassen. Imponerande.

Lisa

En annan stor klass var H12 där vi hade hela 7 Löftingar till start. (trots att två till valde en annan klass). Många av våra H12-or hade problem med den luriga startpunkten där man skulle svänga 90 grader direkt vilket flera blev lurade av. Trots det radade killarna upp sig från plats fyra till nio plus en trettonde plats. Allra snabbast idag av Löftingarna var Oskar Blom. Bra kämpat även av Simon Corneliusson, Vilhelm Frank, Andreas Handin, Albin Paulsson, Hugo Åkerberg och Gustav Andersson.

WilhelmOskar och Ida

I D12 sprang Annie Eriksson och Ida Andersson jämnt och bra. Annie var dryga minuten före på en bra fjärdeplats och Ida på en stark sjätte plats.

I H16 hade vi fyra killar till start vilket var glädjande att se då det tyvärr visat sig vara en ålder då många slutar med orientering. Hoppas att ni fortsätter kämpa på och tycka det är roligt framöver killar. Jesper som vann hade en hård kamp med Adrian Vartia som var tvåa, bara 53 sekunder efter Jesper. Axel Eriksson kom på en bra femte plats och Daniel Glimtén några minuter efter på sjunde plats.

Daniel G

I en jämn H14-klass var alltså Tobias snabbast. Även Jakob Moberg sprang starkt här och blev fyra bara 1,37 från segern. Ytterligare minuten efter  var Victor Hansson på en sjätte plats. I D14 sprang Johanna Svensson bra efter en inledande miss och blev sjua.

Johanna

I D10 hade vi tre tjejer till start idag. Det var länge sedan sist. Väldigt glädjande. Elin Andersson sprang in på en fin fjärde plats och Alice Brandt och Alva Sahlin som gjorde D10-debut imponerade också och klarade banan utmärkt och snabbt och blev femma och åtta.

AliceAlva

I U1 hade vi fyra kämpar till start idag. Jakob Andersson blev 13:e, Hugo Corneliusson 15:e och Lukas Moberg 20:e. Gustav Frank missade tyvärr en stämpling på banan, men såg glad ut ändå.

HugoLukas

I inskolning kämpade också Albin Brandt och Samuel Bengtsson sig runt banan på ett utmärkt sätt. Vi hade också ett gäng av både juniorer och vuxna som sprang öppna banor idag. Vi var 11 fler som sprang i dag jämfört med första etappen förra året vilket är en mycket glädjande utveckling.

Många fler kort togs, men tyvärr var fotografen för usel så övriga foton var ännu suddigare:)

Nästa etapp är vid Stättared den 12/5. Då hoppas vi på ännu fler Löftingar.

/Magnus H

En kommentar

Kommentarer är stängda.