Löftan på turné i Kolmården

I helgen har 13 Löftingar varit uppe i den fantastiska Kolmårdsterrängen. Två segrar blev det denna helg genom H12-laget i stafetten och Jesper på lördagens medeldistans.

Kolmården prispall

Helgen inleddes med medeldistans i riktigt klurig vildmarksterräng mitt i Kolmårdsskogarna. Jesper visade återigen att det inte spelar någon roll om motståndet kommer från Hallänningar eller Östgötar. Seger med dryga minuten trots en bom i början där han bara låg 18:e vid andra kontrollen, men sen flöt han genom fältet resten av banan.

Även Adrian sprang riktigt bra i den tuffa och svåra H16-klassen och tog en fin fjärdeplats. Kul att se att Adrian behärskar så svår terräng i sådan snabb fart.

Adrian jesper

I H12 hade vi fyra löpare med. Ingen fick till det 100 % denna dag, men ändå var det bra placeringar när Victor var trea, Tobias sexa, Simon nia och Oskar på plats 22. I H10 hade Filip en tuff dag i skogen, men kämpade sig i mål på en femtonde plats. Även Hugo C var med och kämpade på bra i U2 fram tills orken tröt i skogen.

Magnus J sprang stabilt som alltid i H45 och slutade femma.

Efter tävlingen tog vi oss till boendet på Kolmårdsgården. Ett trevligt bed and breakfast med god frukost som vi gärna återvänder till.

Boende KolmårdenKolmarden Hugo

Att vi vill tillbaka till Kolmården beror dock inte på boendet utan den fantastiska terrängen med öppen tallskog med fina hällmarker varvat med detaljrika höjdpartier. Vi sprang ett väldigt fint och givande teknikpass efter tävlingen i riktig drömterräng.

Kolmarden terrangbild

Kvällen ägnades åt pizzaintag, lek och geocaching.

Lek Kolmården

På söndagen var det sen dags för Kolmårdsstafetten. Först ut i H12-laget var Victor som sprang in som andra man av de 20 startande lagen. Ut på andra rusade Simon, Oskar och Filip. Efter 15 minuter var Simon tillbaka och Löftan var nu uppe i ledningen. Även Oskar kom strax efter Simon efter att ha gjort ett riktigt starkt lopp.

Kul att Oskar följde med även utan föräldrar. Hoppas att fler ungdomar tar chansen att hänga med på våra resor framöver även när inte föräldrarna har möjlighet att följa med. Även Filip kämpade på bra på andra sträckan.

Kolmarden stracka 2

Simon som var först in skickade ut Tobias på den sista sträckan i en tre minuter stor ledning. Tobias sa att han var lite nervös innan start och om det var det som gjorde att han sprang åt fel håll vid startpunkten vet jag inte. Dock gjorde han det lite extra spännande för sina väntade lagkompisar och oss andra. Coole Tobias lät sig dock inte stressas upp av sin inledande bom utan lyckades trots det springa på starkt och utöka ledningen till en segermarginal på 5 minuter till slut före OK Tisaren från Hallsberg. Grattis alla fem.

Kolmarden upplopp

I H16 hade Jesper och Adrian ett starkt lag ihop med Filip Bengtsson i OK Lindena. Ingen av killarna var ritkigt nöjd med sina lopp, men ändå lyckades man bli fyra bland de 8 startande lagen. Jesper var inne som tvåa och Adrian växlade som trea sekunden från andraplatsen innan Filip sprang sista och tog i mål laget på en fjärde plats.

Även gubbarna Magnus J, Magnus H och Patrik i H120 hade lag och blev nia i sin stafettklass.

Som ni förstått fick vi mersmak för Kolmården och det blir säkert fler turer dit kommande år. Speciellt som O-ringen 2019 ska gå där. Hoppas att fler tar chansen att hänga med och prova orientering i nya marker framöver.