DM-helg i södra Halland

 

Även denna helg har det avgjorts DM-tävlingar i södra Halland. Nu var det natt-dm och stafett-dm som stod på programmet med Halmstad och Oskarström som arrangörer. 8 medaljer på natt-dm och tre på stafetten blev klubbens facit denna helg.

loftan-dm-stafett

 

På fredagens natt-dm ordnade Halmstad ett trevligt arrangemang vid sin klubbstuga i fin natterräng. I H12 lyckades klubben ta alla pallplatser när Victor vann, knappt före Simon och Tobias.

I H14 tog Jesper en klar seger igen efter ett riktigt snabbt lopp.

Medaljplaceringar blev det även till Alice och Filip som båda var tvåa i de båda 18-klasserna. Johanna sprang också bra i D14 och var trea.  Ytterligare en medalj blev det till klubben när undertecknad för en gång skull fick till ett rent nattlopp och lyckades vinna H40.

Söndagens stafett genomfördes i klassiska OL-marker utanför Nissaström där SM-stafetten gick 1981. Ni hittade väl kartan på nätet innan alla:)

I HD12 ställde vi upp med tre lag och planen var att skapa så jämna lag som möjligt. Det var nära att det blev storslam till klubben, men det fattades ca 30 s till en trippel för Löftan, men en jättebra insats av alla 12 ungdomar när vi blev etta, tvåa och fyra i 12-klassen av 13 lag vilket var dagens största klass ihop med H120.  Det vara bara Rigor som lyckades klämma sig in på pallen också efter ett starkt lopp av Maja Graad på sistasträckan. Nu väntar nästa stafett i Göteborg om en dryg månad då vi springer IFK-stafetten och kör femkamp på Liseberg. Våra 12 jättekämpar i dag var Annie, Albin, Oskar och Victor. Ida, Andreas, Filip och Tobias. Elin, Gustav, Oskar och Simon. Halva gänget tar steget upp i nästa klass till våren medan övriga har minst ett år till på sig i HD12.

I HD16 fick vi tyvärr inte fullt lag då vi både saknade tjejer och sen blev Daniel sjuk. Jakob och Edvin kämpade på bra på de två första sträckorna ändå och skaffade sig mer stafettrutin.

I H21 var planen från början två lag, men när Stefan fick kasta in handduken blev det bara ett lag, men det var ett riktigt spännande lag på pappret med Jesper, Magnus och Adrian mot seniorer. Tyvärr fick även Adrian lämna återbud på morgonen och när vi inte lyckades få tag på bröderna Antonsson så fick undertecknad hoppa in på sista sträckan istället.

Jesper 14 år fick ta hand om 6,5 km startsträcka mot seniorerna. Efter en ruskigt stark insats växlade han som tvåa bara någon minut efter storfavoriterna från Halmstad. Magnus sprang sen också starkt på andra sträckan och kom in som delad tvåa. Själv fick man ge sig ut och slita i den tuffa terrängen och det gick hyggligt och vi lyckades ta oss in på en tredje plats. Trots att jag tycker att jag sprang helt ok i den tuffa terrängen med någon liten onödig miss så är jag hela 10 minuter efter Jesper på en liknande sträcka. Hans sträcktid räcker också till en andraplats av alla seniorer under tävlingen, grymt imponerande. Med Adrian i laget hade det kanske räckt till en andraplats totalt, men Jesper och jag fick ändå våra första seniormedaljer på en DM-stafett. Jag gissar att det inte var Jespers sista dock.

I H120 kämpar Mats, Henrik och Patrik på starkt. Har inte koll på resultatet som inte dykt upp ännu.

I H200 inledde Johan på bästa sätt mot gubbarna i motståndarlagen och skickade ut Bengt i ledning. Tyvärr lyckades inte Bengt och Rune riktigt förvalta placeringen. Antagligen var det pressen att gå ut i ledningen som blev för stor för gubbarna i det ovana läget, men starkt kämpat av en 75-åring och en 81-åring i den tuffa terrängen.

Får passa på att berömma Halmstad OK också som kommer till start med 25 lag mot våra 7 lag. Nästa år får det bli bättring.

Gott om bilder finns på facebook från helgen.

/Magnus

 

 

 

 

 

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.