Final i Hallands ungdomscup.

Löftan tog hem klubbpriset för flest antal deltagande ungdomar på årets Hallandstävlingar och även det nyinstiftade priset för bäst placeringspoäng. Två stora pokaler är på väg till Lillesjöstugan. Bra kämpat alla dagens 34 startande ungdomar och alla andra som varit med under året.

loftan

I Hallands ungdomscup räknar man de 8 bästa resultaten för året plus finalen.

Löftan tog hem tre totalsegrar genom Jesper i H14, Victor i H12 och Filip i H10. Dessutom ytterligare tre pallplatser när Tobias var tvåa och Simon trea i H12. (Endast en poäng skiljde Tobias och Victor åt efter en hel säsong) Adrian vann finalen och blev därmed tvåa i H16 totalt. Vi hade också ytterligare fem löpare som kom på pokalplats (sex bästa) när Annie blev femma i D12, Axel sexa i H16. Elin femma i D10, Jakob femma i H14 och Johanna sexa i D14.

Utöver det hade vi många andra glädjeämnen som att 9 löftingar tog poäng i H12. Eller att många yngre har varit med och sprungit utvecklingsbanor och inskolning. Flera verkar snart vara på gång och redo att ge sig ut själv i skogen nästa säsong. Vi har också fler tjejer som är med nu än vad vi haft de senaste åren med bl.a. 3 stycken duktiga D10 tjejer.  Glädjande är också att våra äldre ungdomar fortsätter med orientering. Av 11 som tagit poäng i H16 i år är 3 stycken Löftingar. Fullt med bilder från dagen finns på Facebook.

Hoppas att vi även får med hela gänget till höstens tävlingsavslutning i Borås och även till IFK-stafetten i Göteborg.

Lyfter som avslutning att Löftans f.d. ungdomsstjärna Elin Månsson sprang in på en fantastisk fjärde plats på dagens medel-sm i D21. Bara 49 sekunder från medalj och 3 minuter efter världens bästa orienterare Tove Alexandersson. Hoppas att vi får besök av Elin på någon vinterträning för inspiration till våra ungdomar.

Självklart får vi fira våra nya pokaler med lite extra fika på torsdagens träning.

/Magnus

loftan-2

loftan-3

 

 

 

 

 

En kommentar

  1. En fantastisk bild.
    Det är som en grön flod som flyter fram i Halland
    Grattis alla ungdomar och ett stort tack till alla duktiga ungdomsledare och ett tack till alla föräldrar som skjutsar och uppmuntrar ungdomarna. Nästa år får övriga klubbar nog slå ihop sig om poängen för då kommer Löftan med ännu fler ungdomar.

Kommentarer är stängda.