Seger i Smålandskavlen

smalandskavlen

I helgen avgjordes klassiska Smålandskavlen i Eksjö. Senaste åren har Löftan nosat på segern i HD12-klassen genom att vara 2:a, 3:a och 6:a, men i år lyckades man fullt ut genom att ta hem segern med ca 50 sekunders marginal till 4 vilt spurtande lag. Löftan hade också lag i H18 och Smålandsklassen.

H18 och Smålandsklassen inledde på lördagskvällen med 2 nattsträckor per klass. I H18 var det Jesper och Jakob som gav sig ut i mörkret mot mestadels betydligt äldre motstånd. Båda gjorde det riktigt starkt och Löftan låg på 20:e plats av 40 lag efter två sträckor. Jesper hade bara 4 stycken som gjorde hans sträcka på snabbare tid och Jakob gick under 10/min per km på en svår och kuperad nattbana.

jesper-jakob

 

När dagen tog vid hade vi sen otur på alla tre sträckorna. Inlånade Alfred Erdelius slog i knät och fick hålla igen. Daniel vrickade foten och fick sätta sig en stund i skogen och Alice fick ont under foten och var tvungen att gå bitvis.  Trots det kämpade alla på tappert och tog sig i mål och laget slutade på en 38:e plats till slut.

alice-danielalfred

I Smålandsklassen inledde Magnus J på bästa sätt på natten och även undertecknad fick till ett hyggligt lopp ett par minuter långsammare och efter natten låg vi på en femte plats av 65 startande lag. Patrik tog vid i jaktstarten dagen efter och sprang strålande mot tufft motstånd. Sträcka 4 och 5 var det Jonas och Torkel som tog hand om efter att ha åkt upp på morgonen. Båda sprang också riktigt bra och laget landade till slut på en fin 13:e plats.

patrik-jonastorkel

I HD12 var det inga nattsträckor, men en parallell mittensträcka. Tyvärr blev Simon sjuk under resan och fick lämna återbud vilket gjorde att Oskar fick ta extra ”ansvar” och springa själv på mittensträckan. Victor inledde för laget och det blev några små krokar, men han höll sig ändå uppe i täten på sin gaffling hela vägen och kunde växla ut Oskar i en knapp ledning, men med 5 lag inom bara 32 sekunder bakom sig. Oskar visade inte prov på några som helst nerver utan sprang felfritt hela banan och kunde skicka ut Tobias som tvåa, 49 sekunder efter OK Denseln och med två tuffa lag från IK Hakarpspojkarna ut mindre än minuten bakom Tobias. Mycket bra gjort av Oskar som ju var inställd på att springa ihop med Simon.

Tobias öppnade starkt på slutsträckan och kunde gå ifatt Denseln, men även Hakarpslagen öppnade stenhårt liksom ett danskt lag och man var en klunga på fem lag mitt på banan. Tobias som börjar få stor rutin på avslutningssträckan hade faderns råd i öronen att det garanterat fanns en gafflingskontroll på slutet så det gällde att ha full koll och ta sina kontroller utan bom. Det gjorde Tobias galant medan motståndarna missade sin gafflingskontroll med en minut och Tobias fick sin lucka. Med full fart sista biten in mot mål kunde Tobias ta emot sina lagkamrater och defilera in över mållinjen och segermarginalen blev till slut 48 sekunder där det bakom sen blev en vild spurt mellan fyra lag om platserna 2-5. Med Simon sjuk och flera duktiga ungdomar hemma hade vi kunnat haft fler lag med och kampats om topplatser om alla kunnat vara med. Även nästa år kommer Löftan att kunna ställa upp med kanonlag i HD12 om intresset finns trots att Tobias och Victor från årets lag faller för åldersstrecket och får kämpa med H18-gänget istället.

Vi åkte buss tillsammans upp till Eksjö med Magnus som chaufför och hade en riktigt trevlig helg tillsammans i det fina höstvädret. Nu ser vi fram emot kommande helger med avslutning på sprintcupen och bad i Kungsbacka följt av Boråslägret helgen efter. Efter det är tävlingssäsongen slut även för alla våra fanatiker, även om det kommer några nattcuper i Göteborg senare i höst som vi återkommer med info om:)

/Magnus H

 

 

 

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.