Seger i bomcupen för Jesper

För att sätta lite extra fokus på årets orienteringsteknik införde vi som bekant en bomcup på årets tävlingar för alla som ville vara med. Winsplit var domare och många imponerande med säker orientering helg efter helg.  Den som dock inte gick att hota om totalsegern var Jesper Johansson. På hans 35 första tävlingar för året hade han som mest tre minuters bom på en tävling och det imponerande snittet 0,3 min bom per tävling. Vi ställde några frågor till Jesper för att höra vad som är hemligheten.

jesper-bomcup

Grattis till segern i bomcupen! . Hur kommer det sig att du redan blivit så säker på orientering tror du?

”Jag har blivit säker på orientering för att mina föräldrar har varit noga med tekniken under mina unga år genom skuggning och genomgång av kartor och vägval efter tävlingar och träningar. ”

Kan du dela med dig av dina 3 bästa (eller fler) tips till Löftingarna för att orientera säkert, men ändå snabbt.

”Hitta ett löptempo som passar din löpförmåga
Var noga, chansa aldrig
Försök att ha bra framförhållning så du vet vad som kommer längre fram på banan, så du inte blir överraskad”

Vilken tävling är du mest nöjd med under säsongen och varför?

”Jag är mest nöjd med etapp två på o-ringen i Sälen där jag vann. Jag är nöjd för att jag kom snabbt in i tekniken detta gjorde att jag inte missade en enda kontroll och jag kunde hålla ett högt löptempo.”
 
– Hur mycket tränar du en normal vecka och hur mycket av det är teknikträning?

”Jag tränar sex ggr/vecka, på sommaren blir det minst två teknikpass och på vintern 1-2 teknikpass.”
 
 
– Har du satt upp några mål för din orientering för 2017 och för framtiden? Kan du berätta om dem i så fall och hur du tänker inför gymnasievalet om ett år.

”Mina mål för 2017 är att ha ett jämnt år med bra orientering, framförallt vill jag lyckas på o-ringen och usm. Jag vill lyckas för det är en del av att ha möjlighet att komma in på ol-gymnasium. Jag kommer troligen söka till Hallsberg.”
  
– Återigen grattis, men nästa år får nog din far och jag se till att spöa dig i bomcupen. Tror du att vi lyckas nu när du går upp i H16 och får ännu svårare banor?

Har inga kommentarer kring nästa års bomcup 🙂


Vi säger tack till Jesper och lycka till under 2017. Tyvärr blev bomcupen något avkortad då det blev datastrul under hösten där bomcupen fanns. Nu sätter vi extra fokus på ol-tekniken inför 2017 och hoppas på ytterligare ett framgångsrikt Löftanår i skogen.

/Magnus

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.