Hallandspremiären

I helgen har det varit Hallandspremiär för årets orienteringar nere i södra Halland. Ett fyrtiotal Löftingar har passat på att springa och det har varit en framgångsrik helg för klubben. På söndagens långdistans blev det seger till Löftan både i H12, H14, H16 och H75.

Tävlingarna inleddes med natt-ol nere vid Tylösands flacka strandskog i nollgradigt kvällsdis. Lördagen bjöd sen på strålande solsken och en medeldistans med skiftande karaktär i Skogaby med allt från snabblöpt tallskog till tungsprungna grönområden och hyggen. Till den avslutande långdistansen var kylan tillbaka och det blev en tuff avslutning på helgen med en del tungsprungna mossar och grönområden som man skulle korsa, men också bitvis snabbsprungen granskog.

Om vi börjar med våra yngsta deltagare så var det på lördagen tre små kämpar i U1 och inskolning där Vidar och Almer Hanning sprang snabbt i inskolning och Jakob Andersson snabbt i U1 med en sjundeplats. På söndagen var det dags för Lukas Moberg att kämpa i U1 med en fin sjätte plats. Härligt att se dessa små kämpar med glatt leende på tävlingen. Vi hade även denna vecka Hatsaya som gick med raska steg sin knatteknatsbana med ryggsäck på ryggen för lite extra träning.

På söndagen hade vi också två nioåringar som tagit klivet upp att springa själv i HD10. Hugo och Agnes gjorde det strålande trots oroliga föräldrar och sprang in på en tionde respektive nittonde plats, men en seger bara att gå upp och börja springa tävlingsklass. Agnes sprang dessutom snabbt på nattsprinten nere i Tylösand. På medeldistansen var Elin med och sprang fort och placerade sig som 12:a i D10.

I H12 hade vi fyra killar som var med hela helgen. Simon blev inledningsvis trea och nia och lyckades sen avsluta helgen med ett praktlopp och slå femdagarsettan från Sälen med en sekund och ta hem segern. Oskar B sprang jämnt hela helgen och blev 12:a, 16:e och 15:e i en stor H12-klass. Albin var strax efter varje dag med fina lopp och blev 16:e, 21:a och 17:e och Filip blev 13:e, 29:a och 21:a. På söndagen var också Oscar M med i H12-kort och gjorde ett fint lopp med en fjärde plats.

I D12 var Ida med på lördagen och sprang bra och blev 12:a på medeln.

En som tävlar flitigt och var med hela helgen är Annie som nu gått upp i D14 och fått ännu svårare banor. Det visade sig inte vara några problem och Annie blev 12:a, 24:a och 27:a i en stor D14-klass.

Även i H14 var det stort Löftandeltagande i helgen och allra mest på lördagen då fem Löftingar kom till start på medeldistansen. Victor lyckades få till en stark och jämn helg med placeringarna Etta, tvåa och etta igen.

Även Tobias och Jakob sprang starkt och Tobias var först 11:a och sen 6:a och Jakob blev 10:a, 12:a och 7:a. På söndagen var båda bara ca 2 minuter från segern. På lördagen var även Andreas och Hugo med och kämpade starkt i sina första H14-tävlingar. Alltid liten extra utmaning första tävlingarna när man går upp en klass.

I H16 var det Axel, Jesper och Adrian som var igång hela helgen. Jesper var som vanligt nära täten hela tiden och blev 3:a, 5:a och 2:a. Adrian som inledde lite trevande (för att vara Adrian) med en 9:e och en 8:e plats visade sen på söndagen vilket fantastisk högstanivå han besitter genom att ta hem segern i ett väldigt starkt H16-startfält, ca minuten före Jesper. Även Axel sprang bra och tog flera ”Hallandsskalper” och blev 27:e, 30:e och 37:e man.

Även våra juniorer Alice och Filip var med hela helgen och sprang starkt. Viktigt att vi bedriver bra verksamhet så att våra juniorer vill fortsätta träna/tävla och utvecklas med sin sport. Filip blev 7:a, 9:a och 13:e man och Alice blev 10:e och 15:e tjej.

Bland det rutinerade gardet tog Gösta hem segern i H75 på söndagens långdistans. Magnus J sprang bra och var tvåa på lången och trea på medeln och Magnus H lyckades knipa en tredje och en fjärde plats på natten respektive medeln.

Johanna blev femma i D35 på medeln och maken Daniel blev tvåa i ÖM4 på söndagen.

Hoppas att jag inte missat någon av alla våra duktiga Löftanungdomar.

Nästa helg är det ”bara” öppen tävling i Falkenberg, men om två helger har Rigor och Uven dubbeltävling i Hällesåker. Missa inte heller chansen till träning med IFK Göteborg nu på lördag.

Fina bilder från Anette finns på klubbens facebooksida.

/Magnus H

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.